Szombathelyi Haladás


Életbevágó első három forduló


2018.12.17. 23:00
Pum András

A téli átigazolási időszakban megerősítené keretét a Szombathelyi Haladás.

A szombat esti cseppet sem vidám hangulatú csapatvacsorát követően vasárnaptól pihenőre vonultak a Haladás labdarúgói és szakmai stábja. A legutóbbi bajnokságot nyolcadik helyen záró zöld-fehérek még a szlovák Michal Hipp irányításával kezdték a bajnokságot. Ám a tavaly novemberben sikeresen beugró szakemberrel a 7. fordulóban, Kisvárdán elszenvedett 4-1-es vereséget követően szerződést bontottak. A jövőre 100 éves zöld-fehérek akkor öt ponttal a tizedik, még éppen bentmaradást érő helyen tanyáztak. Hipp helyére a legutóbb Balmazújvárosban dolgozó Horváth Ferenc érkezett. Noha korábbi állomáshelyein mindig kirángatta aktuális csapatát a kátyúból, a vasi megyeszékhelyen ez valamiért – eddig – nem sikerült. Tizenegy meccsen egy-egy győzelem és döntetlen, valamint  kilenc vereség, négy rúgott és 22 kapott gól a mérlege. 

Sokan elsősorban a nyáron érkezett légiósokat teszik felelősség a gyenge szereplésért. Tény, a belga védőt, Stef Wilst és az ausztrál csatárt, David Williams-t egyikük sem pótolta. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a magyar futballisták felelősségét, akik – talán Jagodics Márk kivételével – messze nem tudásukhoz méltóan futballoztak ősszel. Azaz az őszi szereplést a csapat, együtt hozta össze. A vasi gárda hátránya jelen pillanatban nyolc pont a még bentmaradó helyen álló Diósgyőrtől. 

– A szezon előtt azt gondoltuk, és most is azt gondoljuk, hogy több van ebben a csapatban – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.  – Azt láttuk az ősszel, hogy a vereségek hatására a játékosok elbizonytalanodtak, ami a játékukon is meglátszott. Olyan hibákat vétettek, amelyeket korábban nem voltak jellemzőek. Például döntetlen állásnál három meccsen három tizenegyest hibáztunk,  ezeken a találkozókon ki is kaptunk. Több alkalommal ellenfelünk kapusa bizonyult a mezőny legjobbjának. Persze mindez csak magyarázat, ettől még az utolsó helyen áll a csapat. Két meccsel pedig nehéz elszámolni, ez pedig a kisvárdai 4-1-es vereség és az MTK elleni idegenbeli 0-4. Ami a folytatást illeti, szeretnénk változtatni, erősíteni a kereten, de tudjuk, januárban nem könnyű igazolni. Azt most még nem tudom megmondani, hány játékos távozik és érkezik, és neveket sem szeretnék mondani. Egy biztos, január 3-án kezdjük a felkészülést. Aztán az első három bajnoki sokmindenről, szinte mindenről dönthet: fogadjuk a Kisvárdát, megyünk Paksra, jön a Mezőkövesd. Jómagam a 90-es évek közepén - például Király Gáborral, Szekér Istvánnal, Mikóczi Péterrel - szerepeltem egy olyan Haladásban, amely hét pont hátránnyal volt ilyenkor utolsó. Majd tavasszal nyolc bajnokin veretlen maradt és végül megőrizte NB I-es tagságát. Vagy említhetném az egy évvel ezelőtti szereplésünket, amikor a Fradi, a Puskás Akadémia és a Videoton ellen senki sem várt három győzelmet - és mégis megcsinálták a fiúk.

További hírek

Megtekintés
Válogatott vendégek a Haladás Stadionban

Női labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a magyar válogatott kedden 20 órakor (M4 Sport) a Haladás Stadionban Lettországot fogadja.
0 0 0 2019.11.11. 21:40
Megtekintés
Idegenben nyertek az U14-esek

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulóiban az Illés-Haladás U14-es csapata az MTK vendégeként győzött.
0 0 0 2019.11.11. 19:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink