Szombathelyi Haladás


Az edzéseken minden rendben megy


2018.12.12. 23:10
haladas.hu

A Nemzeti Sportban Borsos Vilmos, csapatunk kapusedzője nyilatkozott.

A szezont még Király Gáborral a kapuban kezdte a szombathelyi együttes, a 108-szoros válogatott játékos azonban nem védett kiegyensúlyozottan, így Rózsa Dániel is megkapta a lehetőséget – felemás sikerrel. A kapus legutóbb bakizott az MTK Budapest elleni (0–4) bajnokin, a lába között suhant be a labda a kapuba…

- Kétségtelen, finoman szólva sem teljesítenek fantasztikusan a kapusaink a szezonban – mondta a sportnapilap szerdai számában Borsos Vilmos, a Haladás kapusedzője. – Kicsit olyan érzésem van, mint amikor ’kilencvenháromban Újpesten védtem, s nagyon gyengén ment a csapatnak – vagyis az alapképességekkel nincs nagy gond, de valami nem stimmel. Az edzéseken minden rendben megy, parádés munkát végeznek a futballisták, aztán következik a meccs, és a játékosok harminc-negyven százalékot mutatnak abból, mint amit hét közben látunk tőlük. Kétségtelen, rosszul nézett ki, amikor Dani lába között elment a labda… Nem mentem fel, hiszen ilyen gólt nem lehet kapni! Ráadásul a meccs hajrájában megsérült, a térdét fájlalta, s valószínűleg a Debrecen elleni meccsen nem is játszhat szombaton. Hogy ki véd majd? Azt nem szeretném elárulni…

Természetesen meglepő lenne, ha nem Király Gáborra bíznák ezt a rendkívül fontos bajnokit, hanem a mindössze 23 esztendős Gyurján Mártonra… Kérdés, a kapusedzőnek mennyire volt nehéz feladata az MTK elleni bajnoki után, kellett-e a bakizó kapus lelkét ápolni.

- Persze, érthetően nagyon megviselte Danit ez a gól – ettől független nem ekkor, a harmadik kapott gólnál ment el a meccs, hiszen gyengén futballoztunk, a hazaiak lényegesen jobbnak bizonyultak. De hangsúlyozom, nem akarom én felmenteni Danit, ez sajnos benne van a pakliban. Ráadásul a bemelegítésnél is éreztük, hogy az MTK pályáján, a hibrid gyepszőnyegen a labda olykor másképp viselkedik, ráadásul fel is locsolták a pályát – amikor lőttem Daninak, sokszor beszitált a labda. Hangsúlyozom, ez nem kifogás, hiszen potyagólra nincs mentség, csak szeretném érzékeltetni, lehet, több tényezőn is múlt, hogy ilyen gólt kapott. Jó lenne, ha végre kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanának a kapusaink – mert így, hogy egyik héten kis túlzással tízesre védenek, pár nappal később meg hármasra, az sajnos nagyon nem ideális… De nem adjuk fel, tudom, hogy az elvégzett munkának meglesz a gyümölcse, nem csak a kapusaink, hanem az együttes többi tagja is kilábal a gödörből. Nem csak sablonduma, hogy a szurkolók előtt le a kalappal, akik elkísértek minket a fővárosba is, s nem szidtak minket – nyilván ők is érzik, hogy megyünk, hajtunk, edzünk, csináljuk a dolgunkat, de egyelőre semmi sem sikerül. A Loki ellen nyerni kell szombaton, s bár az utolsó helyről akkor sem lépnénk el, lehet, közelebb kerülhetünk a bennmaradáshoz.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink