Szombathelyi Haladás


Világhírű operaénekesnő járt a Hali edzésén


2016.08.27. 09:51
Pum András

Illusztris vendéget látott vendégül a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A híres operaénekesnő, Pitti Katalin, valamint unokája látogatott el a csapat szerda délutáni edzésére.

A héten a délelőtti fizikai felmérések után délutánonként az Illés Akadémián edzettek az NB I. harmadik helyén tanyázó Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgói. A szerdai tréningen világhírű művésznőt, az operaénekes Pitti Katalint, valamint futballrajongó unokáját köszönthették. S hogy került a Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő Szombathelyre.? Nos, a jelenleg Ausztriában tanító Gájer Zsuzsannának magán énektanárnője Pitti Katalin, de a művésznő más ponton is kapcsolódik a vasi megyeszékhelyhez: a Nyugat-magyarországi egyetem zene tanszékének egyetemi docense.

Gájer Zsuzsannától megtudtuk, Pitti Katalin unokája, a 10 éves Barnabás óriási futballrajongó, ezért – Halmosi Péter szervezésének köszönhetően – kizárólag a szerda délutáni edzés miatt Budapestről Szombathelyre utaztak. Barnabás így találkozhatott Király Gáborral, Halmosi Péterrel, Mészöly Gézával és a többi futballistával is és nagymamájával végignézték a zöld-fehérek tréningjét.

Mészöly Géza egyébként már korábban is ismerte a művésznőt, Géza ugyanis, - csakúgy mint édesapja, Mészöly Kálmán - nagy opera- és színházrajongó. A csapat erőnléti edzője, Garami Zsolt is nagy rajongója Pitti Katalinnak, egy közös képre össze is állt a művésznővel. Király pedig dedikálta Barnabás számára a Király 100 könyvet, a csapattól pedig egy aláírt Haladás-mezt kapott ajándékba a fiú, aki egyébként maga is focizik.  Sőt, meg is mutatta, hogyan: dekázott néhányat, majd egy rövid időre be is szállt az edzésbe.

A Haladás futballistái – akikkel közös kép is készült - nagyon kedvesen fogadták vendégeiket, Pitti Katalin pedig egy dedikált Othello dvd-t nyújtott át valamennyiük számára.

 

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink