Szombathelyi Haladás


Több van bennük!


2018.12.04. 10:00
Pum András

A Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója, Tóth Miklós szerint az együttes többre képes annál, mint amit eddig produkált.

Tizenhat mérkőzés, két győzelem, három döntetlen, 11 vereség, 13 lőtt és 29 kapott gól, 9 pont, 12., utolsó hely. Ezek a Szombathelyi Haladás mutatói a 2018/2019-es bajnokságban. Legutóbb, a rivális Diósgyőr ellen 1-1-et játszottak a zöld-fehérek. A szurkolók viszont – bár olykor zúgolódnak – kitartanak a csapat mellett, rendre 3-4 ezren látogatnak a Haladás-stadionba. Igaz, legutóbb csak valamivel több mint kétezren fagyoskodtak, ám a szombaton rendezett öt NB I-es bajnoki közül így is Szombathelyen voltak a legtöbben a lelátón.

– A legnagyobb gondnak azt látom, hogy a játékosok nem azt nyújtják, amire képesek, nem hozzák ki magukból a maximumot – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Sokat beszélgetünk erről az edzői stábbal, ők is próbálják feloldani a gátakat, ami az eredménytelenség miatt a játékosokban kialakult. Noha a közelmúltban legyőztük a Fradit, ez kevés volt ahhoz, hogy a görcsösség elmúljon, még több sikerélményre és arra lenne szükségük, hogy végre elkerüljenek az utolsó helyről. Másrészt a Haladásnak valamiért sosem ment idegenben, a mostani bajnokságra pedig ez hatványozottan igaz. Az idegenbeli mérlegünkön tehát mindenképpen javítanunk kell. Tudom, sokan a légiósok teljesítményét is számon kérik, én azonban nem tennék különbséget külföldi és magyar között. Az egész keret tudása alatt teljesít, ennek pedig – ahogy említettem is – elsősorban pszichés okai vannak. Úgy gondolom, az együttes ennél többre képes, többet tud. A keretben télen lesznek változások, akadnak, akiktől elköszönünk, és szeretnénk igazolni is.



Ami a folytatást illeti: a 17. fordulóban, szombaton az MTK vendégei lesznek a zöld-fehérek, rá egy hétre a Debrecen elleni hazai meccsel zárják idei szereplésüket. A riválisok közül a következő körben a Diósgyőr a Kisvárdával csap össze, a Puskás Akadémia a Paksot fogadja. Az utolsó fordulóban Kisvárda–MTK és Paks–Diósgyőr találkozókat rendeznek.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink