Szombathelyi Haladás


Habovda köszöni a szurkolást


2018.12.02. 22:10
Pum András

A Szombathelyi Haladás védője, Jurij Habovda örül első zöld-fehérben szerzett góljának, de csalódott az eredmény miatt.

A Balmazújvárosból nyáron igazolt Jurij Habovda 43. NB I-es mérkőzésén lépett pályára a Diósgyőri VTK ellen, megszerezte első gólját a magyar elsőosztályban - és a Haladásban. Az ukrán védő fontos gólt szerzett a 70. percben: találata egy pontot eredményezett a szombathelyieknek. Vereség esetén ugyanis hét pontra meglépett a borsodi együttes, így maradt a négy pont differencia. A 29 éves futballista ennek ellenére nem elégedett: gólját elcserélte volna három Hali-pontra.

- Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés - szögezte le Habovda. - Az első félidőben sajnos nem tudtuk azt a fajta játékot játszani, amelyet edzőnk kért tőlünk. Sok hibát vétettünk, és nem koncentráltunk 100%-osan. A második játékrészben már megpróbáltuk a saját játékunkat játszani - olykor sikerült, de ez nem volt elég a győzelemhez. Ami a gólomat illeti: Gaál Bálint nagyon jól lőtte középre a labdát, én pedig azt tettem amit előzetesen begyakoroltunk az edzéseken: rohantam előre a hosszú oldalon és jókor érkeztem. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem első gólomat a Haladásban, de sokkal jobb lett volna ha ez győzelmet ért, vagy ha más szerez a meccsen gólt és nyerünk. A legfontosabb számomra ugyanis, hogy a csapat nyerjen, ez sokkal fontosabb, mint az egyéni sikerek, a gólom. A lefújás után az öltözőben jómagam és társaim is nagyon csalódottak voltunk, de erősnek kell maradnunk és a végsőkig küzdeni. Tisztában vagyok vele, hogy szurkolóink is elkeseredettek voltak a lefújás után, de azt kérem tőlük, tartsanak ki mellettünk, nincs még vége a bajnokságnak - együtt, közösen tudjuk kivívni a bentmaradást. Nekünk mindig hinnünk kell ebben és mindent meg is teszünk érte. Köszönöm a szurkolást - Hajrá Hali!.

                                                             Jurij Habovda gólöröme

 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink