Szombathelyi Haladás


Folytassa, Haladás!


2018.11.23. 11:10
Pum András

Az OTP Bank Liga15. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a felcsúti Pancho Arénában a Puskás Akadémia vendége lesz.

Jó előjelekkel várják a zöld-fehérek a felcsúti 90 percet. Egyrészt a listavezető FTC elleni 1-0-s sikernek köszönhetően három hónap böjt után ismét győztek a szombathelyiek, másrészt addigi egyetlen győzelmüket éppen a Puskás Akadémia (2-1) ellen szerezték a vasiak. Egy éve pedig a Fradi elleni sikerrel indult meg az akkor szintén utolsó helyezett Haladás szekere, s Halmosiék a következő fordulóban éppen Felcsúton nyertek. A múlt ismétli önmagát? Nem tudni, mindenesetre az is tény, hogy a Haladás az idei bajnokságban vendégeként csupán egy pontot szerzett, míg Benczés Miklós 9. helyen álló együttese 14 pontjából 10-et is hazai pályán gyűjtött. A kék-sárgákat három, az Illés Akadémián, majd a Haladás futballozó játékos, Hegedűs János, Kiss Tamás, Radó András is erősíti.

- Remek érzés volt hosszú idő után ismét megérezni a győzelem ízét, ez sokat jelentett a játékosok számára – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Már csak azért is jól jött a siker, mert így sokkal könnyebb volt a válogatott meccsek miatti kéthetes szünetet végigdolgozniuk, jobb hangulatban is teltek az edzések. Az első hetet megnyomtuk, a másodikon viszont inkább a frissítésen volt a hangsúly. Remélem, a Fradi elleni siker lökést ad a csapat számára a folytatásban és át tudjuk menteni a formánkat, teljesítményünket. Ami a Puskás Akadémiát illeti, Benczés Miklóssal Diósgyőrben dolgoztam már együtt, felkészült, jó szakembernek ismertem meg, úgy látom, Felcsúton is remekül összerakta a csapatot. Mindegy, hogy Szombathelyen vagy idegenben lépünk pályára, valamennyi mérkőzésen győzni akarunk. Ebből kifolyólag a Pancho Arénába is a három pontért utazunk. Aztán persze alakulhat úgy is a mérkőzés, hogy a lefújás után elégedettek lehetünk az egy ponttal is – de előre semmiképpen nem írnám alá a döntetlent. Két kulcspozícióban futballozó játékosunk, Tamás László és Jagodics Márk öt-öt sárga lapja miatt hiányzik. Nagyon régen hoztunk le egy meccset kapott gól nélkül – az FTC elleni ilyen volt, amiben mindkettejüknek nagy részük volt. De bízom bent, a helyükre lépő játékosok kiválóan megoldják feladatukat. Rajtuk kívül Emil Lyngre nem számíthatok sérülés miatt. Összeállítás: Rózsa – Habovda, Benes, Kolcák, Bosnjak – Mészáros, Jancsó, Németh Márió, Ofosu – Gaál, Priskin.

A vasiak péntek tegnap kora délután útra kelnek, Székesfehérváron töltik az éjszakát.

 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink