Szombathelyi Haladás


Válogatott szintű felmérések a Haladásnál


2016.08.25. 11:20
Pum András

Csak három honi klub - közte a Szombathelyi Swietelsky-Haladás - követi Bernd Storck szövetségi kapitány módszereit.

Augusztus utolsó hetére visszatért a nyár, így a szeptember 6-ai tétmeccsre készülő magyar fociválogatott szűk, kilencfős csoportja tegnap perzselő napsütésben rótta a köröket a Testnevelési Egyetem rekortánján. Bernd Storck kapitány szokásához híven ugyanis fizikai felmérést is beiktatott a kéthetes felkészülési programba. A szakmai stáb egészen pontosan a játékosok laktát-, azaz tejsavószintjét mérte fel, amiből kiderül, ki milyen edzettségi szinten van. Storck a kapott adatok segítségével egyéni edzésterv alapján tudja terhelni a futballistáit, mert nem szeretné kiégetni őket - olvasható a borsonline.hu oldalon.

– Én az aerobedzés híve vagyok, azt próbálom elérni, hogy a játékosaim pulzusa a meccseken az intenzív futások közötti rövid pihenőkben normál mértékre essen vissza, mert akkor maradnak robbanékonyak – magyarázta Storck. – A módszerem működik, de az NB I-ben egyelőre csak a Haladás, a Vasas és az FTC alkalmaz ugyanolyan felméréseket, mint mi a válogatottnál. A többiek másban hisznek, amivel nincs is bajom, de az ő adataikat nem tudom felhasználni, így nem kapok pontos képet a futballistákról. Sajnos az edzőkollégákkal még nem gördülékeny az együttműködés, de talán idővel javul a helyzet.

Bernd Storck korábban személyesen is ellátogatott a Hali edzésére és jó hangulatú megbeszélést folytatott Mészöly Gézával Fotó: vaol.hu/Unger Tamás

A kapitány hozzátette: a gyors európai kupabúcsúból leszűrhető, hogy a válogatott jó Eb-szereplése ellenére a magyar klubfoci nem lépett előre. Sajnos sok válogatott focista kifacsart, sérüléssel bajlódik, mert a kontinenstorna miatt keveset tudott pihenni, ezért is különösen fontos a folyamatos fizikai felmérés

További hírek

Megtekintés
Fotókon a szerdai bajnoki előtti utolsó edzésünk

Sok-sok kép csapatunk kedd délutáni tréningjéről.
0 21 0 2022.10.04. 19:00
Megtekintés
Visszatérés a Haladás-stadionba

Vezetőedzőnk, Michal Hipp nehéz mérkőzésre számít szerdán - de örül, hogy ismét a Haladás Sportkomplexumban irányíthatja a Szombathelyi Haladást.
0 0 0 2022.10.04. 16:05

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink