Szombathelyi Haladás


Zöld-fehér összecsapás


2018.11.09. 21:30
Pum András

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában szombaton 19.30-as kezdéssel (M4 Sport) a Szombathelyi Haladás a Ferencvárosi TC-t fogadja.

A két együttes ellentétes utat jár be: míg a szombathelyiek a kiesés elkerüléséért, a ferencvárosiak a bajnoki címért hajtanak. A vasiak nincsenek jó passzban: utolsó hat bajnokijukat elveszítették, ebből ötöt már az új trénerrel, Horváth Ferenccel. A Haladás játékosai immár négy forduló óta nem szereztek gólt, árnyalja a képet, hogy a helyzeteik, ziccereik valamennyi meccsen megvoltak, ám ezeket egytől egyig elpuskázták. Az éllovas Ferencváros viszont nyerő szériában van, utolsó három meccsüket behúzták a IX. kerületiek. A Fradinak különösen a támadószekciója életveszélyes, az ukrán Ivan Petrjak az olasz Davide Lanzafame, a macedón Stefan Spirovski egyaránt kiváló futballista, és akkor még nem ejtettünk szót a magyarokról, így Bőle Lukácsról, Sigér Dávidról, Varga Rolandról és nem utolsósorban Böde Dánielről.

Noha a vendégek a meccs esélyesei, a szombathelyiek egy éve éppen az FTC elleni 2-1-es győzelemmel bizonyították: a futball kiszámíthatatlan játék.

– A tabella alapján reálisan nézve nem sok esélyünk van – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Ám a futballban már rengetegszer előfordult, hogy az úgynevezett kicsapat megtréfálta a nagyot. Kielemeztük az FTC játékát, kevés gyenge pontjuk van, nem véletlenül vezetik a bajnoki táblázatot. De hiszem, hogy jól felkészültünk a mérkőzésre és mindenki száz százalékot nyújt szombaton. Egy jó eredmény nagyon nagy lökést adhatna a folytatásra. Egyet megígérhetek, mindent megteszünk a győzelemért. A grúz Murtaz Daushvili Újpesten részleges bokaszalag-szakadást szenvedett.

Összeállítás: Rózsa – Habovda, Benes, Tamás, Kolcák – Mészáros, Jancsó, Jagodics, Ofosu – Funsho, Priskin.

                                                      Szükség lesz a szurkolók biztatására

 

A stadion pénztárai szombaton 10 órakor nyitnak!

Jegyinfokat ITT TALÁL.

A vasiak pénteken délután Bükfürdőre utaztak összetartása, este pedig Bükön edzettek.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink