Szombathelyi Haladás


Hídvégi Sándor a Haladásban


2016.08.23. 18:52
Pum András

Egy évre a vasi zöld-fehérekhez szerződött a legutóbb Szigetszentmiklóson futballozó 33 éves bal oldali védő, Hídvégi Sándor.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Hídvégi Sándor augusztus elején három napon keresztül a Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál szerepelt próbajátékon. Nos, az edzéseken elnyerte Mészöly Géza vezetőedző tetszését, a futballista kedd délután aláírta egy évre szóló szerződését a vasiakhoz 
A 185 cm magas, 82 kg súlyú, Budapesten született Hídvégi pályafutása során a Rákosszentmihály, a Győri ETO, a Soroksár, a Jászberény, az MTK, a Videoton, a ZTE, az FTC és a Dunaújváros együttesében is futballozott, 2015 októbere óta a legutóbb az NB II-től búcsúzó Szigetszentmiklósban szerepelt. A védő 129 NB I-es mérkőzésén hét gólig jutott, jelenleg szabadon igazolható volt, miután már egy esztendeje nem volt klubja.

– Komoly elsőosztályú rutinnal rendelkező futballistát igazoltunk, erről a próbajátékon is meggyőződhettünk – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Elsősorban bal oldali védőt kerestünk, de Hídvégi bal belső védőt is tud játszani. Hozzáteszem: elégedett vagyunk balhétvédünkkel, Bosnjak Predraggal, de egyrészt hamarosan jönnek a Magyar Kupa-meccsek, másrészt az egészséges versenyhelyzet a csapat javát szolgálja. Habár Hídvégi erőállapota egyelőre nem az igazi, a háromhetes bajnoki szünet remek alkalom, hogy felépítsük. Nem valószínű, hogy lesz még érkezőnk – bár sosem lehet tudni. Ugyanakkor Fehér Zoltánt, Katona Mátét és Sasa Popint szeretnénk kölcsönadni.

                          Hídvégi Sándor kedd délután már a Haladással készült. Fotó: Németh Szabolcs

– Néhány hete a menedzseremen keresztül megkeresett a Haladás, hogy a hiányzók miatt szüksége van védőre, szívesen megnéznék, mire vagyok képes – mondta Hídvégi Sándor. – Három napot Szombathelyen edzettem, majd sikerült megállapodnunk. Legutóbb egy éve, Szigetszentmiklóson futballoztam néhány NB II-es mérkőzésen, ám ahogy az edző Horváth Ferenc – aki odahívott – távozott, én is eljöttem a klubtól. Azóta egyénileg tréningeztem és személyi edzővel készültem és rendszeresen kispályán futballoztam. Sokat kihagytam tehát, de igyekeztem minél jobban karbantartani magam. Rengeteg mérkőzést játszottam a Haladás ellen, emlékszem, mindig masszív ellenfél volt a Hali, rendre sok néző előtt – gyakran ugyancsak mély talajon – léptünk pályára a Rohonci úton, és nagyon nehéz volt itt nyerni. Ami a céljaimat illeti, szeretnék minél hamarabb formába lendülni, az edzéseken és a mérkőzéseken is segíteni a csapatot. A Haladással pedig minél előbbre akarok végezni a tabellán. A mostani gárdából sok futballista ellen szerepeltem már ellenfélként, személyesen azonban egyedül Bosnjakot ismerem, vele anno a Ferencvárosban csapattársak voltunk. 

További hírek

Megtekintés
Fotókon a szerdai bajnoki előtti utolsó edzésünk

Sok-sok kép csapatunk kedd délutáni tréningjéről.
0 21 0 2022.10.04. 19:00
Megtekintés
Visszatérés a Haladás-stadionba

Vezetőedzőnk, Michal Hipp nehéz mérkőzésre számít szerdán - de örül, hogy ismét a Haladás Sportkomplexumban irányíthatja a Szombathelyi Haladást.
0 0 0 2022.10.04. 16:05

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink