Szombathelyi Haladás


Sérülése után, gyógyulóban Németh Milán


2018.10.18. 12:40
Pum András

A Szombathelyi Haladás 30 esztendős, sérült futballistája, Németh Milán már készül a visszatérésre.

A Szombathelyi Haladás több poszton – belső védő, bal oldali védő, bal oldali középpályás – is bevethető futballistája, Németh Milán szeptember 29-én, a Paksi FC (1-2) elleni hazai bajnokin sérült meg. Több vizsgálat után kiderült: a futballista úgynevezett tibiofubuláris szalagja sérült meg.

- Emlékszem, a második félidőt mi kezdtük, én pedig a hátragurított labdát – ahogy korábban megbeszéltük – a szélsők irányába rúgtam fel – mondta Németh Milán. – Ám az ellenfél játékosa, Haraszti Zsolt túl közel volt hozzám, így izomból, jó nagyot rúgtam ballal a labdába. Abban a pillanatban éreztem a pattanást a térdemben, és egyből a földre rogytam. Mivel borzasztóan fájt és rá sem tudtam állni, rögtön lecseréltek. Még aznap a kórházban megröntgeneztek, de akkor nem tudták megállapítani, pontosan mi a bajom. Másnap MR-vizsgálaton voltam, ám ekkor sem lettünk sokkal okosabbak, hiszen korábban pont azon a részen, ahol megsérültem, volt egy oldalszalag-szakadásom, aminek még látszódtak a nyomai. Így nehéz volt megállapítani, hogy amit látunk, az vajon a friss sérülésem eredménye vagy még a régié. Végül több vizsgála után kiderült, a szárkapocs és sípcsont találkozásánál lévő, tibiofubuláris szalagom nyúlott meg. Szerencsére azonban el nem szakadt. Egy hétig nem terhelhettem, azóta a rehabilitációt végzem. Járok gyógytornára, lézerrel kezelnek és erőnléti edzőnkkel, Lukács Tihamérral külön készülök. Szépen gyógyulok, minden gyakorlatot meg tudok csinálni, viszont ha labdába rúgok, még fáj a lábam. Amennyiben semmi nem jön közbe, remélem, hogy másfél hét múlva bekapcsolódhatok a közös munkába. Borzasztó nehezen viselem, hogy nem játszhatok, nem segíthetek nehéz helyzetben lévő együttesemen.

                                                        Németh Milán a Paks ellen sérült meg

Noha Németh Milán sérülése miatt keveset készült a közelmúltban kinevezett tréner, Horváth Ferenc irányításával, viszont korábban Diósgyőrben együtt dolgozott a trénerrel.

- Miskolcon anno nagyon jó munkát végzett Horváth Ferenc, hiszem, hogy Szombathelyen is sikeres lesz – mondta Németh. – Érkezése megbolygatta, felpörgette a fiúkat, egységessé vált a csapat, mentálisan és fizikálisan is jobban nézünk ki, látom a fiúkon, hogy ki akarnak jönni a gödörből, melybe belekerültünk. Nagyon nagy szükségünk lenne egy győzelemre, a sikerélményre amivel megindulhatnánk felfelé. Tény, nehéz a sorsolásunk, hiszen a következő hetekben a Vidivel, a Honvéddal, az Újpesttel és az FTC-vel csapunk össze. Ám bizakodó is vagyok, hiszen korábban a jobb csapatok ellen nekünk is jobban ment a játék.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink