Szombathelyi Haladás


Két gól, hat kapufa!


2018.10.14. 22:30
Pum András

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában a Haladás-Viktória FC az újonc szegedi együttes vendégeként 2-0-ra nyert.

Szent Mihály–Haladás-Viktória FC 0-2 (0-0). – Makó, 80 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Somogyi.
Szent Mihály: Jankulár – Temesváry, Harcel (Frankó), Sasvári (Török), Szil – Papp, Koprena, Bartalis, Cselenák (Vígh) – Lipták, Pilán. Edző: Hódi Mihály.
Haladás-Viktória FC: Bíró – BALOGH, Fördős, TÁLOSI, KISS ZS. – Tóth A. – Szakonyi (Sitku), Manhart, RÁCZ, Öreg (Fábián) – Siklér (Harsányi). Edző: Simon Attila.

A szegediek nem a Tisza-parti városban, hanem Makón rendezik hazai mérkőzéseiket. 
A rossz talajú, kemény pályán a vasiak az első perctől kezdve irányították a játékot, nagy nyomás alatt tartották a hazaiak kapuját. Egyre-másra futottak a szombathelyi akciók, ám az utolsó passzokat rendre elrontották a viktóriások. A vendégek így is sok ziccert alakítottak ki – és hibáztak el. 
Szünet után egyszerűbb futballt választottak a vendégek – átálltak három belső támadóra, és legtöbbször felívelték a labdákat. A szegediek erejét lekötötte a védekezés. A 88. percben megtört a jég. Balogh bal oldalról, 30 méterről elvégzett szabadrúgása valamennyi játékos feje felett elsuhant, a labda így érintés nélkül a hosszú, bal sarokba vágódott (0-1). A 90.percben Balogh a másik, jobb oldalról végzett szabadrúgása a jobb sarokban landolt (0-2). A vasiak teljesen megérdemelten nyertek, Rácz négy, Siklér és Manhart pedig egy-egy kapufát lőtt.

                                                 Balogh Henrietta két szabadrúgásgóljával győzött a Haladás-Viktória FC

Simon Attila: – A külső körülmények miatt felmentem a lányokat a teljesítményük miatt, leginkább az eredménynek örülök. Nagyon bosszant viszont, hogy ennyi helyzetet kihagytunk.
További eredmények: MTK–Győr 3-1, FTC–Astra 5-0. A Magyar Labdarúgó Egylet–Diósgyőri VTK mérkőzést hétfőn 14 órakor rendezik.

További hírek

Megtekintés
Fotókon az edzőmeccs

Sok-sok kép a csütörtöki Tiszakácske-Szombathelyi Haladás találkozóról.
0 24 0 2020.01.17. 11:00
Megtekintés
Így látta a mérkőzést Mátyus János

A Szombathelyi Haladás vezetőedzője értékelte a Tiszakécske elleni felkészülési-találkozót.
0 0 0 2020.01.16. 16:16

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink