Szombathelyi Haladás


Az újoncnál a Hali


2018.09.14. 21:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kisvárda Master Good vendége lesz.

Az utóbbi hetekben nincs kilométerhiányuk a Haladás-­futballistáknak. Diósgyőr és Debrecen után ezúttal az ukrán határ mellett, a vasi megyeszékhelytől 526 kilométerre fekvő Kisvárdára utaznak. Igaz - a tulajdonosoknak és a vezetőknek köszönheten - ezúttal is egy nappal korábban, már a pénteki edzés és a közös ebéd után útra keltek. Az éjszakát a kisvárdai Sport Hotelban töltik.

Visszatérve a mérkőzésre: az újonc Szabolcs-­Szatmár-Bereg megyeiek Kondás Elemérrel a kispadon négy vereséggel kezdték a bajnokságot. Majd Kondás ment, a korábban Szombathelyen is edzősködő, kisvárdai születésű Dajka László vette át a szakmai munka irányítását. Dajkával két döntetlen után legutóbb – az MTK otthonában – megszerezték első győzelmüket a főleg ukrán és brazil légiósokra épülő várdai­ak. A hazai együttesben két volt szombathelyi futballista, Jánvári Gábor és Gosztonyi András is futballozik. A Haladás legutóbb Debrecenben értékes pontot szerzett, ám ettől még tény: utoljára április 14-én, Pakson nyert idegenben a Hipp-csapat. Azaz idegenben továbbra sem megy a zöld-fehéreknek, márpedig a 12 csapatos bajnokságban vendégként is muszáj pontokat gyűjteni, különben… A Kisvárdának és a Haladásnak egyaránt öt pontja van.

– Azt reméltem, hogy a bajnoki szünetben felépülnek a sérültek, de nem ez történt, továbbra is foghíjasak vagyunk – mondta Michal Hipp, a szombathelyiek vezetőedzője. – De nincs mese, az a legjobb Haladás, amelyik éppen a pályán van. Ami a kisvárdaiakat illeti, Dajka László irányításával teljesen más – jó és eredményes – futballt játszanak, mint korábban. Egyáltalán nem véletlen, hogy az edzőváltás óta ilyen jól szerepelnek. Nem lesz könnyű dolgunk. Tudjuk, hogy régen nyertünk idegenben, de azt is látni kell, hogy az idei évben egyedül az FTC tudott bennünket egynél nagyobb gólkülönbséggel megverni. Viszont rengeteg gólt kaptunk saját hibáink után, ezeket mindenképpen csökkentenünk kell. Bosnjak Predrag, Tamás László, Kovács Lóránt és Emil Lyng sérült.

Összeállítás: Király – Schimmer, Kolcák, Benes, Habovda – Jagodics, Grumic – Mészáros, Gaál, Németh Márió – Priskin.
 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink