Szombathelyi Haladás


Szurkolók az éjszakában


2018.09.07. 23:00
Pum András

Többszázan vettek részt a Futball Éjszakája szombathelyi programján. A legnépszerűbbnek a stadiontúra bizonyult.

A Futball Éjszakája országos rendezvény deklarált célja az volt, hogy a szurkolókat közelebb hozzák a csapatokhoz, a stadionokhoz. Valamennyi, azaz mind a 12 NB I-es együttes mellett több NB II-es klub is csatlakozott a kezdeményezéshez, így az ország 18 városában nyitották meg a stadionokat a szurkolók előtt.

A Szombathelyi Haladás programjai pénteken 17 órától 21.30-ig tartottak. Teqball-bajnokságot, E-Sport FIFA versenyt, fejelő,- dekázó,- célbarúgóversenyt rendeztek, emellett volt egy 15 pontból álló, a Haladás történelmére vonatkozó kvízjáték. Az aktív futballisták közül Gyurján Márton, Kovács Lóránt, Schimmer Szabolcs, Funsho Bamgboye, a régi, kiváló spílerek közül Vörös Csaba, Hegedüs Péter, Király Ferenc, Halmosi Zoltán, Sebestyén Péter osztotta kitartóan az autogramokat a rendezvény központjául szolgáló Haladás Sport Bárban.

A legnagyobb sikert egyértelműen a stadiontúrák jelentették, az jelentkezők előzetes regisztráció után járhatták végig a stadiont. Az érdeklődésre jellemző, hogy az előzetesen meghirdetett négy időpont hamar betelt, így a klub illetékesei még két időpontot adtak meg – végül közel 400-an vettek részt a Haladás dolgozói, vezetői által koordinált stadiontúrán. Ám így is sokan lemaradtak a túráról. Rengeteg családot választott porgramjául a stadion megtekintését, sokan érkeztek kisgyerekkel. A túra a Haladás Sport Bártól indult, majd a játékosbejárón besétálva a sajtótájékoztatóknak otthont adó konferenciaterembe vezetett a látogatók útja. Közben készültek a fényképek, a videók. Majd megtekintették, hol dolgoznak a médiamunkások, aztán irány a vendégöltöző. Megtudtuk, az egyébként minden célnak megfelelő öltöző döntően fekete tónusú, ami nyugaton is bevett gyakorlat: amolyan lelki hadviselés ez a mérkőzés előtt az ellenfelek számára. Voltak, akik a bírói öltözőt is megtekintették, majd a játékoskijáró után a pálya szélén, a kispadokon fényképezkedtek a szurkolók. Ezután a VIP-szektort, majd a VIP-termet nézték meg az érdeklődők, s nagy sikert aratott a régi stadion fából készített makettje is. A túra az hazai stadionokban egyedülálló gyermekszobában zárult. Ami a különböző versenyeket illeti, mindenhol érmekkel és kupákkal díjazták a legjobbakat, a dekázóversenyt például 100 dekázással nyerte egy egészen fiatalember, s csak nagy izgalmak közepette dőlt el a célbarúgóverseny is. Összeségében elmondhatjuk: kiválón sikerült, nagy sikert aratott a rendezvény, amelyen összesen mintegy 800-an vettek részt.  

- Amit láttam, az egyértelműen a 21. század – mondta fél hatkor kezdődő stadiontúra után az egyik látogató, Szandi Norbert. – Jómagam külföldön az Arsenal stadionjában, az Emiratesben jártam – nos a Haladás-stadionja ugyanolyan modern, szép - persze piciben. Egyszerűen gyönyörű, fantasztikus. Minden nagyon tetszett, semmit sem tudnék a másik elé helyezni, a gyep, a kispad, a VIP – egytől-egyig lenyűgöző. Szerintem egy ilyen stadionnál kezdődik egy profi klub.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink