Szombathelyi Haladás


Folytassa, Haladás!


2016.08.19. 15:04
Pum András

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában vasárnap 18 órai kezdettel Sopronban a 4. Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 9. Paksot fogadja.

Meglódult a Haladás szekere, Mészöly Géza együttese utolsó három meccsét megnyerte, ebből kettőt idegenben – már negyedik a tabellán. Szerdán Debrecenből hozták el a három pontot a zöld-fehérek, akik vasárnap 18 órakor egy papíron - de csakis papíron! -  könnyebbnek tűnő, szintén zöld-fehér csapattal, a 9. helyen álló Pakssal csapnak össze. Csertői Aurél együttese szerdán a Diósgyőr (2-1) ellen szerezte meg első győzelmét, a második gólt a 90. percben lőtték a tolnaiak. A Haladás 11, a Paks 6 pontot gyűjtött.

– Az utóbbi időben szoros meccseket játszottunk a Pakssal, gyakran csak egy gól döntött – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Ezúttal is hasonló forgatókönyvre, nagy taktikai csatára számítok. A Diósgyőr ellen mutatott játékot kell produkálnunk, ha nem is tudunk 90 percig úgy futballozni, minél tovább ki kell nyújtanunk ezt az időt. Az elmúlt hetekben labdaszerzés után rögtön támadásba mentünk át, fontos, hogy a Paks ellen is ezt a gólratörő játékot nyújtsuk. Bő egy héten belül ez lesz a harmadik meccsünk, ráadásul Debrecenbe oda-vissza 12 órát utaztunk, a legfontosabb tehát most a regeneráció. Ám nem féltem a fiúkat, jó állapotban vannak. Ami a Paksot illeti, évek óta szinte változatlan a keretük, elöl Bertus szállítja a gólokat, de a rutinos Barthára is figyelni kell. Hátul pedig a Gévay-Lenzsér duó ad stabilitást a védelemnek. Figyelemreméltó, hogy a Fradi sem tudott gólt szerezni ellenük. Ráadásul a korábban Szombathelyen dolgozó Csertői Aurél miatt kissé pikáns mérkőzés várható. Nehéz meccsre számítok, de szurkolóink segítségével tovább akarjuk folytatni győzelmi sorozatunkat. Remélem minél többen elkísérnek bennünk és olyan hangulatot teremtenek, mint legutóbb, a DVTK ellen. Jánvári, Fehér, Calvente, Angyal sérült, Jagodics műtét után lábadozik, és egyelőre nem tudni, Király sérülése rendbe jön-e vasárnapig.

Összeállítás: Király (Rózsa) – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács L., Iszlai – Németh, Rácz, Halmosi – Williams.

Csere: Rózsa (Gyurján), Schimmer, Overgoor, Ars, Tóth Máté, Jancsó, Gaál. 

             Bosnjak jól teljesít a bajnokságban, a Paks ellen is szükség lesz lendületes játékára. Fotó: vaol.hu

Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a mieink szombat délután 16.30-kor az Illés Akadémián edzenek, majd az éjszakát a jól bevált bükfürdői Hotel Danubius Health Spa Resortban töltik - vasárnap innen utaznak Sopronba.

A mérkőzést Karakó Ferenc vezeti, segítői Kelemen Attila, Szert Balázs, a negyedik játékvezető Lémon Oszkár.

                                     Tavasszal emlékezetes mérkőzésen 3-2-re nyertünk Pakson

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Boni!

Ma, április 17-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás védője, Csonka Bonifác. Boldog Születésnapot kívánunk, Boni
0 0 0 2024.04.17. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink