Szombathelyi Haladás


Vezetés után fordítás


2018.08.18. 23:40
haladas.hu

A női labdarúgó NB I. nyitófordulójában a Haladás-Viktória FC nagy csatában két góllal kikapott a Ferencvárostól

Haladás-Viktória FC–FTC 1–3 (1–1). – Haladás Sportkomplexum, NB I-es női labdarúgó-mérkőzés, 300 néző, vezette: Juhász.
Haladás-Viktória FC: BÍRÓ – Kopcsándi, Tálosi, Balogh, Kiss Zs. (Kiss Zs., 67.) – Fábián, Rácz, Harsányi (Király, 75.) – Manhart (Fördős, 46.) – SZAKONYI, Öreg. Edző: Simon Attila.
FTC: Samu – MOSDÓCZI (Nagy, V. 82.), CSIKI, Szabó V., Zlidnis – Pusztai (Cortes, 63.), Fenyvesi, ALEKSIC, Szabó V. – Poljak (Fogl, 84.), Kocsán. Edző: Dörnyei Attila.

A Haladás-stadionban szépszámú szurkolósereg látogatott ki az első bajnokira. A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de a veszélyesebb akciókat a szombathelyiek vezettek. A tizedik percben viszont Aleksic bal oldali beadása a jobb kapufán landolt. Két perc múlva Ráczot rántották le a tizenhatoson belül. A büntetőt Manhart laposan a kapu közepébe helyezte (1–0). A ferencvárosiak birtokolták többet a labdát, de a hazai tizenhatosnál a viktóriások megállították akcióikat. A félidő derekán Bíró védte nagyot vetődve Kocsán 12 méteres lövését. A 29. percben Allegra kapott labdát, a támadó a kapust kicselezve az üres kapu közepébe helyezett (1–1). A gól után – a nagy meleg ellenére is – becsülettel gyűrték egymást a csapatok, kiegyenlítődött a játék. A vendégek veszélyesebb futballoztak, Bíró azonban remekül védett. A szünetben Simon Attila lecserélte Heike Manhartot, Fördős Beatrix jött be helyette. Rácz Zsófia egy sorral előbbre, a támadósorba lépett. A vendégek rátettek egy lapáttal, beszorult a szombathelyi együttes, jobbról-balról érkeztek a beadások. A hazaiak kontrákkal próbálkoztak, ám komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk a kapu előtt. A 63. percben bal oldali szöglet után Csiki kapásból, hét méterről a léc alá lőtt (1–2). A gól után megpróbálta nyomás alá helyezni ellenfelét a hazai együttes, de a ferencvárosiak nem álltak vissza, többször is veszélyes helyzetet alakítottak ki Bíró kapuja előtt. A szombathelyiek a megszerzett labdákkal nem tudták megjátszani támadóikat. A fővárosiak nem ültek rá az eredményre: a 89. percben egy kiugratás után Fogl emelt Bíró felett, 12 méterről a hálóba (1–3). 
A jobb erőkből álló FTC megérdemelten nyert.

Simon Attila: – Sajnálom, hogy nem tudtuk a saját játékunkat játszani, minőségi különbség volt a két csapat között. Sok technikai hibát követtünk el, az ellenfél pedig megtalálta a gyenge pontunkat.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink