Szombathelyi Haladás


Kimaradt helyzetek=nulla pont


2018.08.18. 22:00
Pum András

A labdarúgó NB I. ötödik fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott a Diósgyőrtől.

Diósgyőri VTK–Szombathelyi Haladás 1–0 (1–0). – Diósgyőr, 3023 néző, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Andó-Szabó.
Diósgyőr: Antal – Tamás M., Brkovics, Karan, Forgács – Sestakov, Tajti, Hasani (Lipták, 82.), Tóth B. – Mihajlovic (Bacsa, 49.), VERNES (Ioannidis, 68.) Edző: Fernando Fernandes.
Haladás: Király – Schimmer (Halmosi, 74.)  Kolcák, Tamás L., BOSNJAK – Habovda, Grumics – Mészáros, Kovács (Funsho, 58.), Németh Milán - Rabusic (Rácz, 79.). Edző: Michal Hipp.
Gólszerző: Tóth B. (35.).
Sárga lap: Tóth B. (42.).
Kiállítva: Grumics (69.).

35. perc: Vernes bal oldalról beívelt szabadrúgását a hosszún érkező Tóth öt méterről a bal sarokba fejelte (1-0).
69. perc: Németh Milán sarkazta ellenfélnek a labdát, Az ellentámadás végén Grumics a Haladás tizenhatosa előtt utolsó emberként lerántotta a meglógó Tóth Barnabást –  Andó-Szabó kiállította a szombathelyi középpályást.

Michal Hippnek, a Szombathelyi Haladás vezetőedzőjének  le kellett mondania Vít Benes játékáról, a cseh védő foga ugyanis még pénteken begyulladt. Az Újpest ellen orccsonttörést szenvedett Kristián Kolcák viszont arcvédővel vállalta a játékot. S a felkészülés elejn szerzett sérülése óta először volt kezdő Kovács Lóránt.

                                                                    Fotó: Nemzeti Sport
Jó iramban indítottak a csapatok, de egyik együttes sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni. Aztán kicsit leült a mérkőzés, főleg mezőnyben passzolgattak a csapatok, különösebb ötlet nélkül tették-vették a labdát a játékosok.  A szombathelyiek mindkét szélen megpróbálták megbontani a diósgyőri védelmet – több-kevesebb sikerrel. Majd szűk félóra elteltével egy támadáson belül Mészáros és Rabusic szerezhetett volna gólt. Aztán a nagy semmiből, egy szabadrúgás után betalált a Diósgyőr. A Haladás ment előre, de a DVTK védelmén nehezen verekedte át magát.     Szünet után a szombathelyiek felpörgették a tempót, több, veszélyes akciót is vezettek. A félidő derekán Mészáros, aztán Rabusic, majd Funsho villant meg – de gól egyik helyzetből nem született. Különösen a nigériai támadó fejese volt nagy helyzet: szöglet után hat méterről fejelt a jobb felső sarok mellé a csereként beállt játékos. Majd Németh Milán labdavesztése után Grumics szabálytalankodott utolsó emberként – Andó-Szabó kiállította a Haladás középpályását. A Haladás tíz emberrel sem adta fel, egyre-másra vezette támadásait. A hazaiak amerre álltak, arra rúgták a labdát, de mert a vasiak képtelenek voltak komoly helyzetet kialakítani, a lefújás után a diósgyőriek örülhettek. 

A Diósgyőrt gyenge teljesítményt nyújtott (a lefújás után a hazai szurkolók kifütyülték kedvenceiket) ám a több helyzetet is elpuskázó Haladás  is harmatosan futballozott, így pont nélkül maradt. A döntetlen reálisabb lett volna. A hazaiak ezzel megszerezték első győzelmüket a bajnokságban, míg a vasiak harmadik idegenbeli mérkőzésükön sem szereztek pontot.
 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink