Szombathelyi Haladás


Rajtra kész a Haladás-Viktória FC


2018.08.14. 16:00
Pum András

A Hollandiából visszatért Rácz Zsófiával megerősödött Haladás-Viktória FC a szombaton kezdődő bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt a legjobb négy közé kerülést tűzte ki célul.

Szombaton elrajtol az NB I-es női labdarúgó-bajnokság. Az elmúlt szezont ötödik helyen záró Haladás-Viktória FC kerete a nyáron alig-alig változott. Kun Barbara és Csidei Klaudia távozott, két régi-új játékos – Dömsödi Petra és Rácz Zsófia – mellett Sitku Boglárka érkezett. Különösen a Németországot és Hollandiát megjárt, a PSV Eindhovenből érkező válogatott, a támadószekció több pontján is bevethető Rácz leigazolása nagy fogás. A szombathelyiek a nyáron négy edzőmérkőzést vívtak osztrák, szlovén, horvát és szlovák együttesek ellen – egy győzelem és három döntetlen a mérlegük.

– Az elmúlt nyári felkészülésből sok tapasztalatot levontam, melynek lényege: nincs mese, még többet kell edzenünk és az edzőpartnerek megválasztásában is körültekintőbben kell eljárnunk – mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória FC edzője. – Így az idei nyáron keményebb tréningeket vezényeltem a lányoknak, és próbáltunk minőségi ellenfeleket keresni. Szerencsére a játékosok vevők voltak a munkára, és mivel neves riválisokkal játszottunk, komolyan vették a meccseket – ez az eredményekben is megnyilvánult. Akadtak olyan találkozók, amelyeken a csapatvédekezést tudtuk gyakorolni, míg másikokon a támadást. A nyári felkészülés tehát átláthatóbb, precízebb volt, mint a korábbi. A tervezett munkát elvégeztük, sajnos az előre nem kalkulálható dolgok – sérülés, betegség – megnehezítették a munkát. Ami az újakat illeti, Dömsödi Petra már korábban is nálunk védett, Sitku Boglárkának még szüksége van egy kis időre, mire teljesen megszokja a környezetet, de nem lesz gond. Rácz Zsófiát senkinek sem kell bemutatni, tapasztalt, nagyon jó képességű futballista, aki könnyen beilleszkedik a csapatba. Ami a célokat illeti, a bajnokságban és a Magyar Kupában is a négy közé kell jutnunk. Egyik sem lesz egyszerű feladat, mert szinte valamennyi együttes megerősödött, így az FTC, az MTK, a Győri ETO és a Diósgyőr is. De készen állunk a feladatra.

                                        Tóth Miklós ügyvezető igazgató is üdvözölte Rácz Zsófiát

A Haladás-Viktória FC első bajnokiján szombaton 15.30-kor – ezúttal a Haladás-stadionban – a Ferencvárost fogadja

További hírek

Megtekintés
Élő közvetítés Tatabányáról

Vasárnap 14 órai kezdettel szurkolóink élőben láthatják a tatabányai Budaörs-Szombathelyi Haladás NB II-es bajnokit.
1 0 0 2020.02.22. 22:30
Megtekintés
Pontért, pontokért

Az NB II. 25. fordulójában vasárnap 14 órakor Tatabányán a Budaörs vendége lesz a Szombathelyi Haladás.
0 0 0 2020.02.21. 22:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink