Szombathelyi Haladás


A harmadik helyért játszunk


2018.07.07. 15:10
Pum András

A XV. Király Kupa első mérkőzésén a Haladás 1-0-ra kikapott az NB II-es Kaposvártól.

Kaposvári Rákóczi FC-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0 (1-0).  Szombathely, Király Sportlétesítmény, 300 néző, első mérkőzés, vezette: Király Zs.

Haladás: Gyurján (Rózsa, a szünetben) – Schimmer, Grumics (Tamás, a szünetben), Bolla, Németh Milán – Kovalovszki (Pinte, a szünetben) – Funsho, Jancsó, Rácz, Halmosi – Rabusic. Edző: Michal Hipp. 

Kaposvár: Slakta – Vachtler, Szabó A., Úr, Hadaró – Hegedűs, Horváth A. (Kollega, 47.), Zsiga, Bíró – Ivancsics, Rajczi (Andorka, 40.). Edző: Waltner Róbert.

A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, az első percekben a vendégek át sem jöttek a félpályán. Aztán kiegyenlítetté vált a játék, a kaposváriak kiszabadultak a szorításból és feljebb merészkedtek. Ennek ellenére az első negyedórában egyik kapu előtt sem adódott komoly helyzet – sőt, kisebb lehetőség sem. A 24. percben egy jobb oldali támadás után Halmosi balról 19 méterről óriási lövést eresztet meg, a labda a bal felső sarok mellett zúgott el. Két perc múlva Hegedűs elé került a labda, a középpályás  nyolc méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).

Szünet után a 34. percben Rabusic 12 méteres lövését védte Slakta. Nem sokkal később ismét a cseh támadó került helyzetbe, de 10 méterről a jobb sarok mellé helyezett. Újra Rabusic került ziccerbe, de Slakta védett. A másik oldalon egy kontra után Rózsának kellett nagyot tornáznia. A vasiak irányították a játékot, a kaposvári kontrák rendre lesen akadtak el. Az utolsó pillanatban még Funsho került helyzetbe, de a feje helyett a hasával "lőtt" kapura. 

A Haladás a második félidőben sok helyzetet kihagyott, így kikapott és 17.30-kor a harmadik helyért mérkőzhet a 15.30-kor kezdődő FK Pohronie-Paks találkozó vesztesével.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink