Szombathelyi Haladás


A Haladás futballistáinak tetszik a világbajnokság


2018.07.05. 21:02
Pum András

A Haladás játékosai közül Jagodics Márk a spanyolokért szorított, Priskin Tamásnak több kedvence is van, míg Schimmer Szabolcs anno németdrukker volt.

Noha a magyar válogatott az 1986-os mexikói világbajnokság óta nem szerepelt vb-n, hazánkban is tombol a világbajnoki láz. Aki teheti, a televízió előtt ül és nézi az oroszországi világbajnokság mérkőzéseit. Két szünnap után folytatódik a világbajnokság: péntektől már a negyeddöntőket rendezik. Amennyiben nincs edzés, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatának játékosai is végigizgulják a találkozókat. A vasiak hétfőtől csütörtökig Szlovéniában edzőtáboroztak, temészetesen a tréningek után esti programként az éppen aktuális találkozókat választották. Akadtak, akik közösen, a hotel kávézójában nézték a meccseket, míg mások szobájukba vonultak vissza és ott nyomkodták a tv távkapcsolóját.


– Meglehetősen kiegyensúlyozottak a találkozók, ebből is látszik, hogy a legtöbb játékos a rengeteg klubmeccs után kifacsarva érkezett a tornára – mondta a szombathelyiek jobb oldali védője, Schimmer Szabolcs. – Sok meccsen csak egy gól döntött, nagyon kicsi a különbség a csapatok között. Taktikailag remekül felkészített együttesek futballoznak. Aki kevesebbet hibázik és jobban kihasználja helyzeteit, az nyer. Gyermekkoromban – sajnos a magyarok távolléte miatt – a németeknek szurkoltam a világbajnokságokon, de a mostanin nincs kimondott kedvencem. Persze akadnak olyank, akik szimpatikusak. A horvátok – leszámítva a dánok elleni meccsüket – eddig meggyőzően játszanak, az uruguayi csapat védekezése imponáló, a legjobb futballt viszont a brazilok játsszák. Ráadásul nem csak a támadósoruk, a védelmük is erős. Egyénileg a horvát Luka Modric és az uruguayi Edinson Cavani játéka tetszik – remélem utóbbi felépül a franciák ellen., nagy érvágás lenne a hiánya. Az edzések miatt a délutáni csoportmeccsek egy részét az öltözőben néztük a csapattal, az estieket pedig otthon követtem végig.

– Sajnos kedvenceim, a spanyolok kiestek, így most már senkinek sem drukkolok – de természetesen nézem a meccseket – mondta a Haladás védekező középpályása, Jagodics Márk. – Eddig nem volt komoly különbség a csapatok között, talán Panama és Szaúd-Arábia lógott ki lefelé a sorból. A többi találkozón apróságok döntöttek, ami azt jelzi, hogy a dél-amerikai, ázsiai futball kezd felzárkózni az európai mellé. Nekem tetszik az eddig látott taktikus futball, úgyhogy elégedett vagyok a színvonallal. A brazilokat tartom a favoritnak, ők tűnnek a legerősebbnek, szerintem meg is nyerik a világbajnokságot. A meccsek nagy részét odahaza nézem, de a spanyol-orosz meccs idején éppen a Balatonon voltunk, barátaimmal és szüleimmel együtt néztük végig kedvenceim búcsúját. Hiába volt jó a társaság, a vereség miatt annyira nem élveztem a találkozót. Fárasztóak az edzések, ezért legjobb vízszintesben meccseket nézni.

– Akadnak jó és kevésbé élvezetes meccsek, de labdarúgó szemmel nézve valamennyi találkozóból lehet és kell is tanulni, valamennyi mérkőzés tetszik – fogalmazott a 63-szoros válogatott támadó, Priskin Tamás. – A világbajnokságon eddig roppant kiegyenlített találkozókat láttunk, egyik meccs sem előre lefutott, nincsenek úgymond „nagycsapatok”, abszolút esélyesek. Valamennyi együttesnek alaposan meg kell szenvednie a győzelemért, hiszen az esélytelenebb együttesek legtöbbször kőkeményen, zártan védekeznek. Márpedig ezeket a védelmeket nagyon nehéz feltörni. Személy szerint nekem legjobban a Spanyolország–Portugália és a Belgium–Japán találkozó tetszett a legjobban. A torna előtt a spanyoloknak, a horvátoknak és az angoloknak drukkoltam. A spanyolok ugye már kiestek, attól tartok az angolok is hamarosan követik őket – a svédek ellen nagyon nehéz dolguk lesz. A horvátok viszont a legjobb négy közé is eljuthatnak, ám annál tovább nem. Noha már csak nyolc csapat maradt, nehéz megmondani, melyik nyeri a világbajnokságot. Sokan nagy esélyesnek tartják Brazíliát és én is úgy érzem, Nemyarék lehetnek a befutók.

                                                         Priskin a horvátokért és az angolokért szorít

A két évvel ezelőtti, norvégok elleni Európa-bajnoki selejtezőn pazar gólt szerző Priskintől megkérdeztük: az a csapat mire lenne képes Oroszországban?
– Nehéz kérdés. Sok múlott volna a sorsoláson is, de amondó vagyok, amennyiben a csoportból túljutottunk volna, az már a bravúr kategóriája - vélekedett Priskin.

További hírek

Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00
Megtekintés
Volt szombathelyi futballisták a válogatottak élén

A Haladás Viktória korábbi labdarúgója, Rácz Zsófia lett a magyar női U19-es válogatott szövetségi kapitánya. A felnőtteké pedig az egykoron szintén Szombathelyen szereplő Szarvas Alexandra.
0 1 0 2024.03.27. 13:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink