Szombathelyi Haladás


Remek körülmények között készült a Haladás

Vasárnap este hazatért hétnapos ausztriai edzőtáborozásából a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A vasiak kőkemény munkét végeztek 700 méteres magasságban.

A zöld-fehérek múlt hétfőtől-vasárnapig az osztrák Alpokban fekvő Hinterstoderben edzőtáboroztak. A vasiak két felkészülési-mérkőzést vívtak: az orosz Dinamo Moszkvától és az osztrák Rapid Wientől egyaránt 1-0-ra kikaptak.


– Játékosként és edzőként jónéhány edzőtábort végigcsináltam, így van összehasonlítási alapom: körülmények tekintetében az ausztriai ott van az első háromban – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Biliárdasztal simaságú pályán tréningeztünk, elsőrangú volt a hotel és még az időjárás is kegyesnek bizonyult, nem volt olyan meleg, mint idehaza. 700 méter magasan található Hinterstoder, az utolsó napokon erősebben is kapkodták a levegőt a fiúk. Egy délután szabadprogramot is beiktattunk, libegőből, 1850 méter magasból néztük meg a csodálatos tájat – remek látvány volt. Az edzések után pedig pár percig a kristálytiszta, de jéghideg folyóban frissültek fel a srácok. Megjegyzem, a szakmai stáb is velük tartott. Rengeteg csapat használja tréningek után a jegesfürdős regenerációt – nos, ezt mi ezúttal így oldottuk meg. Csapatépítés szempontjából is jó volt kicsit kiszakadni a megszokott környezetből, hiszen lakva ismeri meg az ember a másikat. Azért is jó az ilyenfajta összetartás, mert a fiúk két edzés között nyugodtan pihenhetnek, semmi sem vonja el a figyelmüket a regenerációról. Ami a szakmai részt illeti, napi két edzést vezényeltünk a srácoknak, s miután odahaza már keményen meghajtottuk a játékosokat, jól bírták a tréningeket. Csúcsterhelést kaptak a fiúk, emiatt a két edzőmeccs eredménye – Dinamo Moszkva (0-1), Rapid Wien (0-1) – nem mérvadó. A fáradtság miatt helyezkedésben picit többet hibáztak a fiúk, bízom abban, ha frissebbek lesznek a játékosok, ezek a megingások elmaradnak. Ugyanakkor ne felejtsük: magasan jegyzett, erős csapatokkal játszottunk. Nagyon elégedett voltam a fiatalok játékával, ügyesen, bátran futballoztak, de ugyanúgy dicsérhetem Rózsa Dánielt, Stef Wilst vagy éppen Kovács Lórántot – s a sort még tovább folytathatnám. Ami a játékoskeretet illeti, a fiatalok közül Rácz Barnabás, Tóth Máté és Szőke Dániel biztosan nálunk marad, Garda Géza viszont – elképzelhető, hogy az NB II-es Sopronban – kölcsönben futballozik. Viszont a héten vélhetően még egy fiatal magyar védő még érkezik, a neve egyelőre nem publikus.

Remek gyepszőnyeg, pazar panoráma Hinterstoderben. Fotó: Mikóczi Péter

Noha Király Gábor csak hétfő este ér haza az Európa-bajnokságról, kedden már meglátogatja a csapatot. Király azonban a hétre pihenőt kapott Mészöly Gézától, jövő héten kezd el edzeni.

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás legközelebb szerdán 18 órai kezdettel, az ausztriai Unterschützenben az ukrán elsőosztályú Stal Dnyiprodzerzsinszk ellen lép pályára.

Pum András

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink