Szombathelyi Haladás


Kiss Tamás: Puskás Akadémia


2018.07.01. 10:00
Pum András

Az Illés Akadémián nevelkedett 17 esztendős támadónk a Puskás Akadémia FC-ben folytatja pályafutását.

Stef Wils, Myke Ramos, Polgár Kristóf és David Williams után megvan a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatának ötödik nyári távozója. A 17 esztendős támadó Kiss Tamás három évre az előző bajnokságot a hatodik helyen záró Puskás Akadémiához szerződött.

A téti születésű Kiss Tamás az Illés Akadémián nevelkedett, innen került a Haladás NB I-es csapatához. Mindössze 16 éves és 16 napos volt, amikor 2016 december 10-én, Mészöly Gézánál a Videoton (1-1) ellen bemutatkozott az első osztályban. A magunk mögött hagyott bajnokságban nyolc alkalommal kezdőként, ötször csereként szerepelt, négy gólt lőtt. Az FTC és a Mezőkövesd ellen egyaránt három pontot ért a találata. Összesen 16 NB I-es találkozón négy gólt szerzett zöld-fehérben. Noha élő kontraktusa volt, és több külföldi együttes is érdeklődött iránt, a Puskás Akadémia lett a befutó, amely kivásárolta élő szerződéséből. A csatár szépen búcsúzott Szombathelytől, a zárófordulóban a Mezőkövesd elleni bajnokit az ő góljával nyerték meg a zöld-fehérek.

- Kiss Tamásnak több ajánlata is volt, nem csak itthonról, hanem külföldről is, csapatneveket most már felesleges lenne említeni - mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. - Mi több klubbal is dűlőre jutottunk, megegyeztünk,  így Tomira bíztuk, melyiket választja közülük. Ő szüleivel közösen úgy döntött, a Puskás Akadémiában folytatja pályafutását, melyhez sok sikert kívánunk.

Hamarosan Kiss Tamással olvashatnak interjút honlapunkon.

További hírek

Megtekintés
Kupakaland a Kelennel

A női labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében szombaton 12 órakor a Haladás-Viktória FC a másodosztályú Kelen SC vendége lesz. A továbbjutás egy meccsen dől el.
0 0 0 2020.02.28. 21:00
Megtekintés
Két akadémista siker

Az I. osztályú utánpótlás-labdarúgóbajnokság tavaszi első fordulójában az Illés Akadémia-Haladás csapatai közül az U15-ösök és az U19-esek tudtak nyerni.
0 0 0 2020.02.27. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink