Szombathelyi Haladás


Nagy fogás: Priskin Tamás a Haladásban


2018.06.26. 13:50
Pum András

Egy évig kölcsönben a Szombathelyi Swietelsky-Haladásban szerepel a 63-szoros válogatott Priskin Tamás.

A két balmazújvárosi védő, Jurij Habovda és Tamás László után újabb játékossal erősödött a legutóbbi bajnokságot a nyolcadik helyen záró Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A szombathelyie vezetőknek egy igazi 'nagyhalat„ sikerült kifogniuk: az FTC támadója, Priskin Tamás egy évig kölcsönben Szombathelyen futballozik.

A 31 éves, 189 cm magas csatár a szlovákiai Komáromban született, első magyarországi klubja 2000-ben a Győri ETO volt. Ezt követően szerepelt az angol Watford, Preston, Ipswich Town, Queens Park Rangers, Swansea City, Derby County, aztán az orosz Vlagyikavkaz, az osztrák Austria Wien, az izraeli Maccabi Haifa, újra a Győri ETO, a szlovák Slovan Bratislava együttesében. 2017 nyarán igazolt az FTC-hez. A fővárosi zöld-fehéreknél 11 bajnokin kezdőként, hatszor csereként lépett pályára, négy gólt szerzett. Érdekesség, hogy az új Haladás-stadion első meccsén Priskint kiállította a játékvezető. A futballista eddigi pályafutása során 112 bajnokin 39, a válogatottban 63 meccsen 17 gólt szerzett. Utóbbiak közül a legemlékezetesebb a norvégok elleni pótselejtezőn (2-1) szerzett találata volt.

- Michael Rabusic mellé mindenképpen szerettünk volna támadót igazolni – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – A bajnokság vége után Michal Hipp és jómagam is beszéltünk Priskinnel, akit érdekelt a szombathelyi lehetőség. A Fradiban a vártnál kevesebb lehetőséget kapott, ezért szívesen jött a Haladásba. Hiszem, hogy a válogatott csatár nagy segítségünkre lesz. Még nem fejeztük be az igazolásokat, több játékossal is tárgyalunk.

                                                    Priskin Tamás ősszel már pályára lépett az új Haladás-stadionban

A támadó a tervek szerint a 18 órakor kezdődő, Admira Wacker elleni felkészülési mérkőzésen már pályára lép.

További hírek

Megtekintés
A védelem oszlopa

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) által rendezett szavazáson a mezőnyjátékosok között a Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapatának védője, Gődér Brigitta végzett az élen.
0 0 0 2023.06.03. 11:00
Megtekintés
Elköszönt Michal Hipp vezetőedző

Elköszönt a Szombathelyi Haladástól Michal Hipp vezetőedző. A szlovák tréner szerződése június 30-án jár le.
0 0 0 2023.05.31. 13:20

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink