Szombathelyi Haladás


Tuti szerb tippek Bosnjak Predragtól


2016.08.13. 23:20
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 30 esztendős védője, a szerb-magyar Bosnjak Predragtól tuti szerb tippeket kértünk.

A szabadkai születésű, egyszeres magyar válogatott Bosnjak Predrag pályafutását a Vojvodinában kezdte, és ugyan az ifjúsági csapatban rendszeresen futballozott, a felnőtteknél nem szerepelt. Ellentétben a Kikinda és a Novi Sad (Újvidék) gárdájában, utóbbitól szerződött 2010 telén Magyarországra. A Haladáshoz 2013 nyarán igazolt, majd egy évre rá az FTC-hez szerződött, ám onnan újabb egy esztendő elteltével ismét a Rohonci útra igazolt az egyszeres magyar válogatott védő.

– Fiatal koromban több külföldi meccsre is eljártunk, voltam Marseille-ben, Manchesterben is – mondta Bosnjak. – Mostanság az edzések és a Haladás-meccsek miatt erre nincs időm. Kedvenc külföldi csapatom a Manchester United, régóta szorítok a Vörös Ördögöknek. Kedvenc futballistám pedig Patrice Evra. Hosszú évekig futballozott a Unitedben, ráadásul hozzám hasonlóan bal oldali védő. Érthető tehát, hogy csodáltam a játékát.

Bosnjak természetesen figyelemmel kíséri szülőhazája első osztályú bajnokságát is.

Partizan Beograd (11.)–Csukaricski (12.) (Vasárnap, 17.00)

A Partizan a vártnál jóval gyengébben kezdte a bajnokságot, új edzője van, lehet, hogy még nem állt össze a csapat. Ráadásul sok fiatal szerepel a belgrádiaknál, míg a rutinosabb futballistáik sérültek. Ami a Csukaricskit illeti, a Videoton ellen elvérzett az Európa-ligába, ennek ellenére jó csapatnak tartom. Az utóbbi néhány évben erősödtek meg, tehetős tulaj érkezett a klubhoz, ami meg is látszik az eredményeiken. Úgy gondolom, jó esélyük lesz a Partizan ellen.

Tippem: x, 2

Radnicki Nis (5.)–Crvena Zvezda (1.) (Vasárnap, 19.00)

Az egykori legendás játékos, Dragan Sztojkovics Nisben született, a helyi csapatban játszott először, innen igazolt a Crvena Zvezdához. Tehát annyira nem kedvelik Nisben a Zvezdát,, tavaly is megizzadtak a fővárosiak ellenük, egyszer sem sikerült legyőzniük ellenfelüket. Ráadásul a korábban Győrött is futballozó Ibanez Törökországba igazolt és mivel a Zvezda még áll az Európa-ligában, lehet, hogy inkább a nemzetközi kupára koncentrál. A Nis viszont nagyon motivált lesz.

Tippem: x

Vojvodina (4.)–Javor (10.) (Vasárnap, 20.00)

A Vojvodinában nevelkedtem, így már csak a szívem is azt mondja, hogy otthon marad a három pont. Remek edzőjük van az újvidékieknek és az anyagi hátterük is stabil. A Javor két éve jutott fel az elsőosztályba, szerintem érvényesül a papírforma.

Tippem: 1

Mladost (7.)–Napredak (9.) (Vasárnap, 20.00)

A Napredak sokkal jobb csapat, jobb játékosai vannak, szerintem nyer a Mladost ellen.

Tippem: 2.

További hírek

Megtekintés
Fotókon a szerdai bajnoki előtti utolsó edzésünk

Sok-sok kép csapatunk kedd délutáni tréningjéről.
0 21 0 2022.10.04. 19:00
Megtekintés
Visszatérés a Haladás-stadionba

Vezetőedzőnk, Michal Hipp nehéz mérkőzésre számít szerdán - de örül, hogy ismét a Haladás Sportkomplexumban irányíthatja a Szombathelyi Haladást.
0 0 0 2022.10.04. 16:05

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink