Szombathelyi Haladás


Sokat jelentő gól


2016.08.08. 11:30
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás védője, Hegedűs János nem csak önmaga, csapata számára is fontos gólt szerzett az MTK ellen.

A budapesti születésű Hegedűs János 2011 februárjában került az Illés Akadémiára. Érdekesség, hogy bár csatárként érkezett, később irányító középpályás, védekező középpályás lett, innen került a védelem tengelyébe. A jó felépítésű futballista a tavalyi bajnokságban kölcsönben az NB II-es Budaörsben szerepelt, 29 bajnokin két gólt szerzett. Az elsőt még ősszel fejjel, a másodikat az utolsó fordulóban, büntetőből. Nyáron aztán visszatért a Haladáshoz. A negyedik fordulóban az MTK (2-0) ellen – Jagodics Márk betegsége miatt – kapott először lehetőséget a 19 éves futballista, és ő szerezte a Haladás első találatát.

- Hasznos volt a Budaörsön eltöltött egy év, elsősorban azért mert meccsrutint szereztem a felnőttbajnokságban – mondta a három NB I-es mérkőzést a háta mögött tudó Hegedűs János. – Ami az MTK meccset illeti, a szombat délelőtti edzésen szólt Mészöly Géza, hogy úgy készüljek, vasárnap kezdek Dunaújvárosban. Nem sokon múlt, hogy minden kútba essen, a tréning utolsó percében kaptam egy kisebb rúgást, ám másnap a masszőrök kezelésének köszönhetően játszhattam. A mester meccs előtt azt kérte, hogy stabilan, egyszerűen futballozzak, utána jönni fog a plusz is. Emellett hallgassak Király Gáborra, Stef Wilsre, ők is segítenek ha kell.

      Akadémisták az MTK-meccs után. Illés Béla, az Illés Akadémia alapítója,Tóth Máté, Hegedűs János és Pacsi Bálint szakmai igazgató

- Szerencsére nem vagyok izgulós típus, nyugodtan léptem pályára - folytatta Hegedűs János. -  Fontos volt, hogy melyik csapat szerzi a meccsen az első gólt, szerencsére nekünk sikerült. Bosnjak óriási bedobásainál gyakran előrehúzódnak a védők, így én is előrementem. Ezúttal az ellenfél játékosa, Poór csúsztatta meg fejjel a labdát, nem is gondolkodtam, hogy ballal vagy az erősebb, jobb lábammal rúgjam el, az előbbivel sikerült – borzasztóan örülök, hogy bement! Ha 20 fordulóval később találok be, nem örültem volna ennyire, de most, hogy két év után ismét lehetőséget kaptam, nagyon sokat jelentett ez a találat. Ezután stabilan védekeztünk, a szünetben Mészöly Géza kérte, hogy gólra gólt rúgjunk, ne az eredményt tartsuk. David Williams találatával el is dőlt a meccs, után az MTK-nak már csak szórványos akciói voltak. A meccs után rengetegen gratuláltak, ami természetesen nagyon jólesett. Ami a saját teljesítményemet illeti, amit kértek tőlem megvalósítottam, szerintem jól ment a játék, nagy hiba nélkül futballoztam. Persze ez nem azt jelenti, hogy stabil helyem lesz a kezdőben, minden edzésen keményen meg kell dolgozni a csapattagságért. Mindent meg is teszek ezért.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink