Szombathelyi Haladás


Rácz Barnabás mutatványa


2018.03.05. 11:40
haladas.hu

A tavaszi szezon első hazai mérkőzését biztosan nyerte a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A Vasas ellen Rácz Barnabás jól játszott, és nagyszerű találatával oroszlánrészt vállalt a fontos győzelemben.

Közvetlen rivális, a forduló előtt még a bajnoki tabellán a Haladás előtt álló Vasas látogatott szombaton a Rohonci útra. A hatpontos mérkőzésen, ha csak az eredményt nézzük, biztosan nyertek a szombathelyiek. A meccs ugyanakkor nem volt ennyire sima….

- A háromgólos győzelem ellenére nagyon nehéz, kiélezett csatát vívtunk a Vasassal. Irányítottuk a játékot és megérdemelten szereztünk vezetést, annak ellenére, hogy az első játékrészben igazán nagy helyzetek egyik oldalon sem adódtak. Szerencsére a második félidő első felében még tudtunk két gót rúgni, hosszú idő után pedig ismét betaláltam – emelt ki Rácz Barnabás.

- A Vasas tizenhatosának előterében agresszíven letámadtuk az ellenfelet, ennek eredményeként megszereztük a labdát. Kovács Lóránttól kaptam az átadást, majd a kaputól húsz méterre lefordultam a védőről és kilőttem a bal sarkot – elevenítette fel gólját a Haladás középpályása, aki a találata után tornászokat megszégyenítő szaltóval rukkolt elő. A fagyott talajon nem is volt ez annyira kockázatmentes.

- Tornaedző szüleimtől még kisgyerekként tanultam meg szaltózni. Mivel már régen szereztem gólt az NB I-ben, elhatároztam, ha ismét eredményes leszek, akkor következhet a mutatvány. Szerencsére hazai közönség előtt sikerült bemutatnom a szaltót. A nagy hideg ellenére is sok szurkoló kijött a meccsre, örülök, hogy nem okoztunk csalódást. Igazából csak a harmadik találat után éreztem azt, hogy megvan a mérkőzés. Az ellenfél a biztos vezetésünk után ugyan beszorított minket, ekkor már szép kontrákat vezettünk, egy kis szerencsével a hosszabbításban mégegszer betalálhattam volna, de Kamenár kiszedte a jobb felsőbe tartó lövésemet – tette hozzá Rácz Barnabás.

                                      Rácz Barna gyönyörű gólt szerzett a Vasas ellen Fotó: Németh Szabolcs

A következő bajnokin az utolsó helyen álló, de a legutóbbi fordulóban Újpestről győztesen hazatérő Mezőkövesd vendége lesz a Haladás.

- Továbbra is a biztos bent maradás a célunk. Mezőkövesden általában nehéz mérkőzéseket játszunk, valószínűleg hétvégén sem lesz máshogyan. Nagyon sűrű a mezőny, szükség van arra, hogy idegenben is pontokat szerezzünk. A következő öt bajnokinkból csak egyet játszunk a Rohonci úton, de ez nem lényeges, a csapat együtt van, minden meccsen győzelemre törekszünk – zárta a beszélgetést Rácz Barnabás.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink