Szombathelyi Haladás


Szlovák védőt igazoltunk


2018.01.24. 11:30
haladas.hu

A legutóbb Kazahsztánban futballozó Kristián Kolcák másfél évre aláírt a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz.

Mészáros Karol után újabb játékost igazolt az NB I. 10. helyén álló Haladás. a 27 éves szlovák Kristián Kolcák két hete próbajátékon szerepelt a vasiaknál, s miután kedvező benyomást tett a szakmai stábra, a klub szerződést ajánlott számára, melyet szerdán elfogadott.

Az elsősorban belső védőként bevethető szlovák Kolcák másfél évre, 2019. június 30-ig írt alá. Hazájában a Slovan Bratislavában, a Dubnicában, a Ruzomberokban futballozott, összesen 111 meccsen lépett pályára, hét gólt szerzett, valamint kilenc Európa-liga selejtező és két csoportmérkőzésen is szerepet kapott. Lengyelországban a Podbeskidzie együttesében  futballozott, 34-szer lépett pályára. Egy éve igazolt az akkor még NB I-es Gyirmóthoz, 11 meccsen játszott, majd a kiesés után, nyáron távozott. Az őszi szezont a kazah első osztályú Aktobében töltötte, 15 bajnokin egy gólt lőtt. A 183 cm magas Kolcák korábban két alkalommal az U19-es, 13-szor az U21-es szlovák válogatottban is lehetőséget kapott. 

                                                          Kristán Kolcáknak Michal Hipp gratulált

Tóth Miklóstól a vasiak ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hogy a jobb oldali védő, Tóth Dávid Sopronban edz, elképzelhető, hogy tavasszal kölcsönben Bekő Balázs csapatában szerepel. A középpályás Kiss Bence iránt pedig több klub is érdeklődik. 

További hírek

Megtekintés
Jegyárusítás a vasárnapi bajnokira

Szurkolóink ezúttal is vasárnap 13 órától válthatják meg belépőiket a Budaörsi SC (17.00) elleni Merkantil Bank Liga-mérkőzésre.
0 0 0 2021.05.06. 09:30
Megtekintés
Két meccs vár csapatunkra

Vasárnap a Budaörsöt fogadjuk, egy hétre rá Debrecenbe utazunk.
0 0 0 2021.05.05. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink