Szombathelyi Haladás


Négyet rúgtunk a Tatran Presovnak


2018.01.20. 14:00
Pum András

Idei első, hazai felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 4-1-re verte a szlovák elsőosztályú Tatran Presov együttesét.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-1. FC Tatran Presov 4-1 (2-1).  - Illés Akadémia, műfű, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gaál.

Haladás: Király – Polgár, Schimmer, Jancsó, Németh Milán (Bosnjak) – Németh Márió, Tóth M. – Kiss T., Petró, Pinte – Grumics. II.félidő: Gyurján – Polgár, Wils, Jancsó, Bosnjak – Jagodics, Kovács – Medgyes, Rácz, Halmosi, Williams. Edző: Michal Hipp.

A vasiaknál Mészáros Karol és Myke Ramos hiányzott, előbbi csak pénteken csatlakozott társaihoz, így nincs játékban, utóbbi  továbbra is érzi vállsérülését. A két futballista a meccs alatt a pálya körül rótta a köröket.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, majd a 7. percben egy hosszú indítást az egyedül kiugró Cernák 14 méterről a jobb sarokba lőtt (0-1). Nem sokáig váratott magára a válasz: nyolc perc múlva Petró emelt Grumicshoz, a támadó 14 méterről, kissé balról, kapásból, a jobb sarokba bombázott (1-1). Két perc elteltével Németh Márió kapott labdát a tizenhatoson belül, és egy visszahúzós csel után, gyönyörű mozdulattal 11 méterről a hosszú, bal sarokba ívelt (2-1). A folytatásban a 12 csapatos szlovák első osztály utolsó előttije ellen fölényben futballozott  a vasi együttes, ám csak kisebb lehetőségek adódtak a szlovák kapu előtt, komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. A vendégeknek gyakorlatilag semmilyet sem, bár egy-két veszélyesebb akciót azért vezettek. Jobbára néhány kemény belemenés, kakaskodás borzolta a kedélyeket.

Szünet után az 59. percben Williams–Medgyes-Halmosi akció végén a csapatkapitány lőtt a bal sarok mellé, majd két perc múlva Williams 18-ról a léc fölé. A 67. percben Williams passzolt a jobb szélen Medgyeshez, aki 11 méterről kilőtte a hosszú, jobb sarkot (3-1). Nagy fölényben, jól  futballozott a hazai csapat, a szlovák csapat védekezett, a félpályát is ritkán lépte át. Egy támadáson belül Rácz és Halmosi is gólt szerezhetett volna, majd Medgyes jobb sarokra tartó lövését fogta a kapus. Tíz perccel a lefújás előtt Hipp-mester kiabálta be elvárását: kell még egy gól! S lőn: a 88. percben Rácz tolta ki a labdát a jobb szélen Williamshez, az ausztrál 12 méterrő, a kapu közepébe lőtt (4-1).

A különösen a második félidőben jól, lendületesen futballozó Haladás még nagyobb arányban is nyerhetett volna.Nem csak ez eredménnyel, a játékkal is elégedettek lehettek a szurkolók.

Michal Hipp: – A sok edzés után egy mérkőzés mindig felüdülés a fiúk számára. Pozitívum, hogy sok gólt szereztünk, és több helyzetünk is adódott. Legfontosabb, hogy senki sem sérült meg.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink