Szombathelyi Haladás


Két vállon a Bayern München!


2018.01.15. 11:50
Pum András

A Tottenhamet, a Bayern Münchent is legyőzte az Illés Akadémia-Haladás U14-es labdarúgócsapata az ausztriai nemzetközi teremtornán.

Két napon keresztül, párhuzamosan két pályán, 1+4 fős csapatok részvételével zajlott a Styrian Indoormasters nemzetközi U14-es utánpótlás labdarúgótorna. A 32 indulót négy, nyolcas csoportba sorsolták, hazánkat a Németh Richárd vezette Illés Akadémia-Haladás képviselte. Olyan európai topklubok korosztályos együttesei vettek részt a viadalon, mint a német Bayern Müncen, a Hertha BSC, a Borussia Dortmund, az angol Tottenham Hotspur, vagy a holland Ajax.

A vasiak a C csoportba kerültek. A német Regensburgot 1-0-ra, az osztrák Weizet 3-0-ra, a Tottenham Hotspurs gárdáját 2-1-re verték, az osztrák Wolfsberger AC-val 0-0-t, a Hartberggel 2-2-őt játszottak, a Herthától 2-0-ra, a szlovén Maribortól 2-1-re kikaptak. A szombathelyiek a negyedik, még éppen továbbjutó helyen végeztek.

A középszakaszban, a legjobb 16 között négy, négyes csoportban folytatták a csapatok a küzdelmeket. A vasiak a Bayern München elleni óriási, 2-0-s győzelemmel nyitottak. A német együttes egyébként 8-0-ra legyőzte az FTC-t... Majd a szlovák Slovan Bratislavától 2-1-re, végül az Ajaxtól ugyancsak 2-1-re kikaptak. Az Illés Akadémia harmadik helyen zárt csoportjában, így nem jutott a legjobb nyolc közé (az első kettő lépett tovább), a 9-16. helyért folytathatta a küzdelmeket. Itt újabb négyes csoportban meccseltek a vasiak.

Az osztrák Mattersburgot 2-1-re verték a vasi fiatalok, a német Ingolstadt csapatától 3-0-ra, a Herthától 2-0-ra kikaptak – a 14. helyen zárták a 32 csapatos, rangos viadalt. A tornát az osztrák Linzer ASK nyerte. 

Az Illés Akadémia-Haladás kerete: Simon Barnabás, Király Mátyás, Tama Gergő, Szabó Bence, Vígh Patrik, Kállai Zalán, Kovács Péter, Iván Gergő, Borbács Ádám, Bogdányi Tamás. Edző: Németh Richárd. 

További hírek

Megtekintés
Élen maradni

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a listavezető Szombathelyi Haladás a Budafoki MTE otthonában lép pályára.
1 0 0 2021.09.24. 15:50
Megtekintés
Jegyinfók Budafokra

Csapatunk vasárnap 17 órai kezdettel a Budafoki MTE otthonában szerepel.
0 0 0 2021.09.23. 22:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink