Szombathelyi Haladás


Születésnap után győzelem?


2017.09.29. 12:30
Pum András

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában szombaton 18 órakor Sopronban a 10. helyen álló Haladás a 11. Mezőkövesdet látja vendégül. A két csapat között egy pont a különbség.

Erős túlzás lenne azt állítani, hogy bombaformában lévő csapatot fogad a Haladás. A Radványi Miklós vezette Mezőkövesd ugyan az első két bajnokiját megnyerte, ám az azóta eltelt nyolc fordulóban két döntetlent játszott és hatszor kikapott. Érdekesség, hogy a héten igazolt exszombathelyi középpályás, Iszlai Bence éppen volt csapata ellen mutatkozhat be.

A Haladás Pacsi Bálint irányításával hazai pályán megverte az Újpestet, míg idegenben 3-1-re kikapott a Videotonól, míg a Vasas elleni találkozója a villanyvilágítás hibája miatt félbeszakadt. 

– Jó hangulatban teltek a napjaink, a héten a játékosokkal közösen megünnepeltük Halmosi Péter születésnapját, amit csapatkapitányunk egy ebéddel viszonzott – mondta Pacsi Bálint, a Haladás vezetőedzője. – Természetesen emellett keményen edzettünk és kielemeztük szombati ellenfelünk játékát, megkerestük azokat a pontokat, ahol meg tudjuk bontani a védelmét. Mint minden találkozón, ezúttal is nyerni akarunk. Jancsó András és Lévay Gergely maródi, Pinte Patrik pedig sérülése után a többiektől külön edz.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Kiss B., Tóth M., Kovács (Rácz) – Ramos, Williams, Kiss T. (Medgyes). 

- Nagyon fontos és nehéz mérkőzés vár ránk, már csak azért is, mert ezt követően a válogatott találkozó miatt kéthetes szünet lesz a bajnokságban – jelezte a vasiak 29 esztendős ausztrál támadója, David Williams. – Nem mindegy, milyen hangulatban tréningezünk abban az időszakban – jó lenne pozitív élményekkel edzeni. Noha a Mezőkövesd nem képvisel olyan játékerőt, mint a Videoton vagy a Ferencváros, az NB I-ben egyetlen csapat ellen sem mehetünk biztosra.  Ráadásul a mezőkövesdieknél is akadnak kimondottan ügyes és jó játékosok. Fontos, hogy ne csak 45, hanem 90 percig domináljunk. A védekezésünk Sopronban legutóbb jól működött,   lényeges, hogy mi szerezzük az első gólt. Szeretnénk előbbre lépni a tabellán, minden tréningen keményen dolgozunk, mi vagyunk a meccs esélyesei, biztos vagyok a győzelmünkben.

A mérkőzést Szabó Zsolt vezeti, segítői Lémon Oszkár, Szalai Dániel. A negyedik játékvezető Ring György, az alapvonali játékvezetők Andó-Szabó Sándor és Szilasi Szabolcs.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink