Szombathelyi Haladás


Futballünnep volt Jánosházán


2017.09.13. 22:00
Pum András

Remek hangulatú hírverő mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 8-1-re győzött a megyei I. osztályú Jánosháza ellen.

Jánosháza VSE-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-8 (1-3). Jánosháza, 700 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kedves.

Haladás: Rózsa (Gyurján) – Tóth D. (Funsho), Schimmer (Bolla), Jánvári, Németh Milán – Mészáros (Tóth Marcell), Kiss B. (Tóth B., Petró), Rácz (Szántó) – Medgyes (Kiss T.), Martínez, Halmosi (Grumics). Edző: Pacsi Bálint.

Gólszerzők: Marsai M., illetve Halmosi, Martínez, Rácz, Németh Milán, Grumics, Petró, Kiss T., Funsho.

„Az ott a Halmosi Peti? Vele biztosan aláíratom a mezem!” Magyar foci színvonala ide vagy oda: sok helyen még kisebb népünnepélynek számít, ha egy NB I-es csapat ellátogat egy településre. Úgy, mint szerda délután Jánosházán, ahol a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vívott hírverő mérkőzést. Noha a vendégeknél főként azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik a legutóbbi, Videoton elleni meccsen nem szerepeltek, a többiek is eljöttek Jánosházára, a pálya mellett melegítőben figyelték a találkozót.

Amely több ember számára különleges jelentőséggel bírt. Például a jánosházi származású Haladás-edzőnek, Pacsi Bálintnak, a zöld-fehérek középpályásának, Szántó Rolandnak, aztán Kiss Bencének – utóbbi kettő szintén jánosházi. S persze Bence édesapjának, Jánosháza polgármesterének, Kiss Andrásnak is, akinek amúgy másik fia is futballista. A hétköznap ellenére rengeteg néző állta és ülte körül a kimondottan takaros  sporttelepet, amely egy kisebb műfüves pályát is magában foglal.

Visszatérve a meccsre. A 2x30 perces találkozón a Videoton ellen megsérült Kiss Bence ugyan pályára lépett, de ez csak amolyan gesztus volt, egy perc után a közönség vastapsa közepett lekocogott a pályáról. A Haladás már a 8. percben vezetést szerzett, Halmosi bal oldali beadása egy jánosházi lábról pattant a kapuba (0-1). Hat perc múlva Mészáros jobb oldali centerezését Martínez vágta öt méterről a hálóba (0-2), aztán a 22. percben Rácz 18 méterről, balról óriási gólt ragasztott, a hosszú, bal felső sarokba (0-3). Majd pár minutum múlva egy labdavesztést követően Marsai Máté cselezte be magát a bal oldalon a tizenhatoson belülre, és kilőtte a jobb sarkot (1-3). Nem csak a hazai, hanem a Haladás-szurkolók is megtapsolták a jánosházi találatot. Ennek ellenére a szombathelyiek nagy fölényben futballoztak, a jánosháziak ritkán jutottak el Rózsa kapujáig.

Szünet után is maradt a vendégdominancia,  a zöld-fehérek szebbnél-szebb gólokat lőttek, meg sem álltak nyolcig. Például az ezúttal jobb oldali védőként szorgoskodó Funsho, a légiós éles szögből vágta be a Hali utolsó találatát.

A lefújás után aztán a zöld-fehér játékosok számtalan aláírást kiosztottak és rengeteg közös fotó is készült. Majd a vendégek dedikált Haladás-mezt adtak át a jánosházi klubnak, cserében egy jófajta üveg italt kaptak, valamint ízletes vacsorára látták vendégül a szombathelyi küldöttséget.

                                                                        Fotók: Kocsis Milán, Farkas Annamária

- Ez is egy állomása volt az Újpest elleni felkészülésnek, személy szerint nekem, Kiss Bencének, Szántó Rolandnak különösen nagy élmény volt a találkozó. Nem kevesebb, mint 22 évvel ezelőtt itt kezdtem el edzősködni, később ez a két futballista az óvodás csapatban először édesapámnál játszott, aztán nálam is. Jó látni, hogy ennyien kijöttek megnézni a Haladást. Itt egyébként nagy megbecsülésnek örvend Tóth Zoltán, aki jánosháziként a Haladásból került a válogatottba. A mai meccs nagy ünnep a helyieknek, számomra pedig megtiszteltetés, hogy én vezethettem a Haladást – mondta Pacsi Bálint.

- Hatalmas esemény volt városunkban a mérkőzés, ennyi néző már nagyon régen volt Jánosházán – tudtuk meg Kiss Andrástól, Jánosháza polgármesteréről. – Nem csak helyiek voltak kíváncsiak a Halira, jöttek például Celldömökről, Sümegről is. Nagy sikeres volt a mérkőzésnek. A Haladás egyébként is népszerű Jánosházán, sokan járunk Sopronba a „hazai” meccsekre. Ami Bencét illeti, megmondom őszintén nagyon büszke vagyok rá, amikor innen elindult, Jánosháza még falu volt. Nagy dolog, hogy profi futballista lett, Tóth Miklóssal a Haladás ügyvezetőjével beszélgettem, ő azt mondta: ezerből egynek sikerül. Ami a jánosházi sportot illeti, hamarosan nagy fejlesztések indulnak. Két hektáros területünk van a pálya körül, a Top1 programban 150 millió forintot nyertünk. Tekepálya, gördeszka,- görkorcsolyapálya, futópálya, bocciapálya, kilenc lyukas minigolfpálya, kemence is készül, és szabadtéri színpad épül. Mindez jövő májusra készül el.

További hírek

Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50
Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Peches vereséget szenvedett Szegeden a Szombathelyi Haladás: a vasiak a sokáig vezettek és a 89. percben is még 1-1 volt az eredmény, ám végül 2-1-re a hazaiak nyertek. A zöld-fehérek vezetőedzője, Aleksandar Jovic szerint jó meccset vívtak a csapatok.
0 0 0 2024.04.16. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink