Szombathelyi Haladás


Vegyen könyvet, támogassa a Haladást!


2017.08.18. 13:00
haladas.hu

A futballista szemszögéből még kevesen láttatták, mi történik egy játékossal a "gyepen kívül", milyen nehézségekkel kell megküzdenie nap mint nap, hogyan keveredhet akár fogadási csalásba is, pusztán azért, hogy megélhetését biztosítsa.

Kóczián Dávid sem arra vállalkozott, hogy elsőkötetes szerzőként feltárja a sportágat megmételyező bundá(zás)t, „csupán” azt mutatja be, hogyan lehet az életben kisiklani a labdarúgópályán otthonosan mozgó személyeknek. Teszi ezt kissé keserédes humorral, öniróniával és sok-sok izgalommal.

Előbb a szerzőről. Az Egerben élő fiatalemberről kevesen tudják, hogy írói vénával áldotta meg a sors. Ő maga is csak az utóbbi évkben lépett a tettek mezejére. Párhuzamosan több regényen, vázlatok tömkelegén, sőt egy televíziós valóságshow kidolgozásán is munkálkodik, miközben elsősorban labdarúgóként ismert, jelenleg a Marshall-ASE játékosa, korábban az Egri FC-nél, az FC Hatvannál, Kecskeméten és Ausztriában is játszott. A klubokban gazdag pályafutás megannyi tapasztalata és a szerteágazó ismeretség motiválta arra a 29 éves futballistát, hogy segítsen kicsit eligazodni abban a világban, amely a sokszor kényszerhelyzetbe sodort emberek életét változtatja meg – rendre nem jó irányba.

– Nem egy lejárató kampányról van szó, amiben a személyes példa játssza a főszerepet – szögezte le az Egy játékos naplója című kötet szerzője. – A szereplők nem konkrét személyek. Karakterük megalkotásánál felhasználtam személyes ismerőseim és ismeretlenek jellegzetes jellemvonásait, viselkedését, "dumáit". Két évig tartó munka eredménye a kötet, mellyel bizonyítok azoknak is (nem mintha kellene), akik nem álltak mellém, és nem hittek bennem. Pontosabban fogalmazva nem hittek abban, hogy megírok egy olyan regényt, amely szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtat arról, hogy egy ismert sportolónak is vannak nehéz időszakai életében.

A profi és amatőr labdarúgók világát kiválóan ismerő Kóczián Dávid azt állítja: a játékosok védelmében, az ő szemszögükből nézve a fogadási ügyleteket ült billentyűk elé, és írta meg mindazt, amivel a focisták szembe találhatják magukat.

– Nem oknyomozásról, vagy a szálak a felgöngyölítéséről van szó – folytatta a szerző. – Rengeteg tanulságot hordoz a könyv, amely az alacsonyabb osztályban szereplő magyar játékosok ausztriai fogadási csalásainak történetével kezdődik és végigköveti a bukott magyar futballisták életét. A könyv őszre tervezett második kötete még több izgalmat ígér és végre megtudhatjuk azt is, hogy miért áll a titokzatos alak, sárga sáljával a borítón.

A könyv az Illés Akadémián (Szombathely, Ernuszt Kelemen utca 1.) hétfőtől-péntekig 10-15 óra között megvásárolható, valamint a [email protected] e-mail címen, 3490,- forintos áron, neten is megrendelhető. A könyvet ingyen házhozszállítjuk.

 A könyv megvásárlásával nem csak a remek szórakozás garantált, hanem minden eladott példányból a szerző 500 forinttal támogatja a zöld-fehér együttest. 

Nem csak az "Egy játékos naplója", hanem a Bronzkor (2990,- Ft), a Középkor (2990,-Ft) és a 80 év zöld-fehérben (2490,- Ft) könyvek is megvásárolhatóak az Illés Akadémián. A [email protected] címen pedig - ingyenes házhozsállítással - megrendelhetőek. 

 

 

További hírek

Megtekintés
Így látta az ETO elleni meccset Aleksandar Jovic

"A játékosok a vereség ellenére maximálisan harcoltak a csapatért, a klubért" - Aleksandar Jovic vezetőedző értékelte az ETO FC Győr elleni mérkőzést.
1 0 0 2024.03.18. 21:00
Megtekintés
Idegenbeli siker a rangadón

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. idegenben 2-1-re verte a harmadik helyen álló Vépet.
0 0 0 2024.03.18. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink