Szombathelyi Haladás


Haladás-Viktória házasság


2017.08.03. 10:50
Pum András

Női csapatot is indít a 2017/2018-as bajnokságban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A tavalyi bronzérmes Viktória kötött "házasságot" a zöld-fehérekkel.

A Magyar Labdarúgó Szövetség egy év múlva, a 2018/2019-es bajnokságban az NB I-es labdarúgóklubok számára kötelezővé teszi felnőtt női együttes indítását. Noha a szabály csak jövőre lép életbe, Szombathelyen máris léptek. "Házasságot" kötött a Szombathelyi Swietelsky-Haladás férfi és a Viktória FC női NB I-es csapata. Utóbbi együttes játékosai átigazoltak a zöld-fehérekhez. Az augusztus 19-én rajtoló bajnokságban Haladás- Viktória néven indul a női gárda.

A mostani U16-os és U19-es (korábbi U15 és U18) csapatunk Haladás-Viktória néven indult a bajnokságban - mondta Kiss Tamás, a Viktória klubmenedzsere - Ugyanis az NB I-es férfiklubok számára női utánpótlás-együttes indítása eddig is kötelező volt. Az MLSZ elfogadta, hogy ezt a feltételt így teljesítsük, ám ez a szabály idén megváltozott. A Haladásnak és nekünk is külön-külön kellett volna indítanunk U16-os és U19-es csapatot. Az volt tehát a legbölcsebb megoldás, ha a két klub egyesül, július közepétől jóval szorosabbra fűztük a megállapodást, a jövőben Haladás-Viktória néven szerepelünk. A 18-as felnőttkeret valamennyi játékosa átigazolt, és két plusz egy évre szóló szerződést írt alá a Szombathelyi Haladás Kft.-hez, tehát ugyanúgy profi labdarúgók, mint például Király Gábor. Az U16-os és U19-es csapataink igazolásai is a Haladáshoz kerültek, de mivel fiatal játékosokról van szó, ők még nem kaphattak profi szerződést. Jövő nyártól egyébként valamennyi férfi NB I-es labdarúgócsapat számára kötelező női csapat indítása, ennek hiányában nem kaphat klublicencet. Mi azért léptünk már most, mert félő volt, hogy azok a klubok, amelyeknek nincsenek női labdarúgóik, egy év múlva esetleg "lerabolják" csapatunkat. Így viszont sikerült bebiztosítani magunkat, s egy nagy múltú, patinás klubhoz tartozunk. Ami az együttműködést illeti, a női szekció vezetősége, szakmai stábja nem változik, a Haladás a szakmai munkába nem folyik bele, csak a gazdasági ügyek tartoznak rájuk. A mezünkre a Viktória címere mellé a Haladásé is felkerült, hazai meccseinket változatlanul a Király Sportlétesítményben rendezzük.

      Fördős Beatrix (balról) és Bátorfi Boglárka büszkén mutatja: a Viktória mellé már a Haladás címere is felkerült a mezre Fotó: vaol.hu/Nagy Jácint

- Szeretnénk a női labdarúgás népszerűsítésében részt venni, ezért is léptünk házasságra a Viktóriával - mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. - Stabil hátteret biztosítunk a női csapat számára, néhány játékos a profi státusznak köszönhetően ezentúl csak a futballra koncentrálhat. Úgy gondolom, a Haladás mint név és a profi szerződés a jövőben is vonzó lehet a női játékosok számára. Azt szeretnénk, hogy csakúgy mint eddig, az immáron Haladás-Viktória néven szereplő csapat meghatározó tagja maradjon az első osztálynak.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink