Szombathelyi Haladás


Jó meccset játszottunk a törökökkel


2017.07.26. 20:30
haladas.hu

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a második sorát szerepeltető Szombathelyi Swietelsky-Haladás Ausztriában 3-1-re kikapott a török Beledeyispor ellen

Akhisar Beledeyispor Beledeyispor–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (2-0). Pinkafeld, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Gyurján (Rózsa, 46.) – Tóth D., Schimmer (Jánvári, 46.), Devecseri (Kalitov, 46.), Németh M. – Tóth B. (Kovács, 46.), Jancsó – Pinte, Halmosi (Mészáros 46.), Petró – Bamgboye (Ramos, 46.). Edző: Mészöly Géza.

Habár a múlt héten szerződtetett brazil csatár, Myke Bouard Ramos játékengedélye továbbra sem érkezett meg, az edzőmeccsen pályára léphetett. A 18 csapatos török elsőosztály legutóbbi hetedikje kezdett jobban, a hatodik percben egy szöglet utáni fejesgóllal megszerezte a vezetést (1-0). Ezt követően kiegyenlített játékot láttak a nézők. A 13. percben az előrehúzódó Németh Milán 13 méteres lövést védte bravúrral a török kapus. A 24. percben egy 17 méteres szabadrúgás után már kettővel mentek a törökök (2-0). Hét perc elteltével Petró került kecsegtető helyzetbe, de közeli lövését hárította a törökök hálóőre.

A félidőben a szombathelyiek hatot is cseréltek, pályára lépett az ukrán próbajátékos, Olekszandr Kalitov is. Szünet után az 55. percben egy látványos  Mészáros-Kovács kényszerítőzés után előbbi lefutott a jobb oldalon az alapvonalig,  beadását Petró nyolc méterről a bal sarokba lőtte (2-1). A 63. percben Ramos passzolt Kovácshoz, a középpályás szemfüles,  18 méteres emelését a kapus ujjheggyel a léc fölé tolta. A hajrában a másik oldalon Rózsa Dániel védett két óriásit ziccerben, majd a 89. percben egy ellentámadásból a török csapat beállította a végeredményt: 3-1

                                                                     Petró Balázs szerezte a gólunkat

- Mindig örülök, ha nemzetközi meccset játszhatunk, ezúttal is jó, az NB I-nél magasabb tempójú, pörgős mérkőzést vívtunk - mondta Mészöly Géza. - Agresszív, labdabiztos ellenféllel találkoztunk, de a mérkőzés elején mi is felvonultattuk ezeket az erényeket. Sajnos két eladott labdát követő pontrúgásból gólokat kaptunk, ami az első 45 percet meghatározta. A szünetben azt mondtam a fiúknak, felejtsék el az eredményt, próbáljanak meg úgy játszani, mintha 0-0 lenne az eredmény. Hamar gólt is szereztünk, jól játszottunk, ám az utolsó percekre néhány játékosom elfáradt. Hasznos mérkőzést vívtunk, melynek tapaszalatait a bajnokságban fel tudjuk használni. Ami Kalitovot illeti, képett, technikás játékos, akire adott esetben jobb oldali és belső védőként is számíthatnánk. Ám a légiósszabály miatt nem egyszerű a helyzetünk, egyelőre nem dőlt el, marad-e vagy megy. 

 

További hírek

Megtekintés
Volt szombathelyi futballisták a válogatottak élén

A Haladás Viktória korábbi labdarúgója, Rácz Zsófia lett a magyar női U19-es válogatott szövetségi kapitánya. A felnőtteké pedig az egykoron szintén Szombathelyen szereplő Szarvas Alexandra.
0 1 0 2024.03.27. 13:00
Megtekintés
Háromgólos siker

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 3-0-ra verte a Vasvárt.
0 0 0 2024.03.25. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink