Szombathelyi Haladás


Rengeteget fejlődtem


2017.07.10. 08:00
haladas.hu

A Haladás tizenkilenc éves játékosa, Tóth Máté júniusban kétszer is pályára lépett az U21-es válogatottban. A támadó középpályás szeretne a korosztályos együttesben és a szombathelyi csapatban is alapember lenni.

 Tavaly júliusban kaptam profi szerződést a Haladástól, úgy érzem, hogy a mögöttünk lévő időszakban rengeteget fejlődtem taktikailag és erőnlétileg is. Egy éve az utánpótlás csapatból felkerülve még csak szoktam a felnőttek közötti légkört, szerencsére Mészöly Gézától megkaptam a bizalmat, többször játszottam az NB I-ben és gólt is szereztem. Egyetlen keserűség számomra csupán az az elmúlt idényből, hogy egy makacs sérülés miatt ki kellett hagynom a csehországi U19-es Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörét – mondja a Haladás középpályása.

Ugyanakkor annak nagyon örült, hogy a teljesen átalakult U21-es válogatottban számítottak rá. Júniusban két felkészülési meccsen is pályára lépett.

- A lengyelek ellen debütáltam a korosztályos válogatottban, idegenben nyertünk, majd pár nappal később Ausztriában ugyan kikaptunk, de mindkét meccsen jól játszottunk. Ezeken a találkozókon kezdőként léptem pályára, úgy érzem, hogy nem okoztam csalódást. Szeptember 5-én kezdődik a 2019-es Európa-bajnokság selejtezője, remélem, hogy kapok majd meghívót Michael Boris szövetségi edzőtől.

Az U21-es válogatott mérkőzései miatt Polgár Kristóffal és Rácz Barnabással együtt pár nappal később kezdték meg a felkészülést a Haladásban.
- A stáb nagyon erős programot állított össze, a „rávezető héten” egyéni futóprogramot kaptunk. Az elmúlt hetekben kemény fizikai megterhelésen vagyunk túl, ugyanakkor a taktikai edzések sem maradtak el. Korai lenne még a bajnokságról beszélni, de a felkészülés alapján bizakodó vagyok, hogy az előttünk álló bajnokságban sem vallunk majd szégyent – teszi hozzá Tóth Máté.

                                      Tóth Máté sokat fejlődött a Haladásban. Fotó: Németh Szabolcs

A pár nap szabadságban pihenésre is tudott időt szakítani, a családdal Horvátországban nyaralt, ahonnan feltöltődve érkezett haza.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink