Szombathelyi Haladás


Újpesten a Hali


2017.05.19. 13:00
Pum András

Az OTP Bank Liga utolsó előtti, 32. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az Újpest FC vendége lesz.

A hetedik helyezett újpestiek 39, a hatodik szombathelyiek 43 ponttal várják a mérkőzést. Érdekesség, hogy matematikailag a lila-fehérek akár még ki is eshetnek – igaz, ennek csekély a valószínűsége. Mindenesetre az utóbbi hetekben meglehetősen gyenge formát mutat Nebojsa Vignjevics együttese, odahaza az MTK-tól (1-2) és a Videotontól (0-3) is kikapott, és a debreceni túrában (0-1) sem sok öröme telt. A zöld-fehérek viszont már biztosították bentmaradásukat, sőt – elméletileg – még az öt pontra lévő dobogóra is odaérhetnek. Legutóbb a Vasas (2-2) ellen Sopronban, sok hiányzóval bravúros pontot szereztek.

– Újpestre mindig szívesen térek vissza, edzőként hihetetlenül szép élményeket éltem át – mondta Mészöly Géza, a Haladás mestere. – Ami a jelent illeti, tudjuk, hogy az Újpest három vereség után fogad bennünk, de mert az utolsó fordulóbeli, FTC elleni  derbire biztosan jó formába akarnak utazni, győzni akarnak ellenünk. Az újpestiek képesek nagyon jól, de meglehetősen rosszul is játszani – meglátásom szerint ez náluk kimondottan ellenfélfüggő. Hátul Heris stabil pont, a támadószekcióban pedig Windeckerre, Baloghra, Andicsra nagyon oda kell figyelnünk. S akkor még nem említettem legjobb játékosukat, Bardhit. Szeretnénk magunk mögött tartani a lila-fehéreket a tabellán, a győzelem bravúrral érne fel, de egy pontot mindenképpen szeretnénk hazavinni. Ehhez a ránk jellemző fegyelmezett csapatjátéka lesz szükség. Rózsa Dániel, Jánvári Gábor, Németh Márió műtét után lábadozik, Hídvégi Sándor sérült, Funsho Bamgboye viszont már elkezdte az edzéseket. U17-es csapatunkra fontos bajnoki vár, így Kiss Tamás és Winkler András ott szerepel.

Iszlai Bence a Vasas ellen biztosan értékesítette a büntetőt, Újpesten is fontos szerep vár rá. Fotó: Németh Szabolcs

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak – Jagodics, Iszlai, Jancsó – Rácz, Williams, Halmosi.

Csere: Gyurján, Schimmer, Kovács L., Tóth M., Kiss B.

A mérkőzést Erdős József vezeti, segítői Varga Gábor, Szert Balázs, a negyedik játékvezető Kepe Arnold. Az alapvonali asszisztensek Karakó Ferenc, Urbán Eszter.

A mieink péntek délután útra kelnek, az éjszakát a vecsési Airport Hotelben töltik. 

                             Ősszel 1-1-gyet játszottunk az Újpest vendégeként

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink