Szombathelyi Haladás


A Videoton vendége a Haladás


2017.05.05. 13:20
Pum András

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a felcsúti Pancho Arénában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a második helyen álló, aranyéremre hajtó Videoton FC vendége lesz.

A székesfehérváriak vezetőedzője, Henning Berg bombaerős és bő kerettel dolgozhat, a kispadon is rendszeresen válogatott futballisták várnak bevetésre. A tabella második helyén álló piros-kékek szerezték a legtöbb gólt (56) és a Honvéddal holtversenyben a legkevesebbet (26) kapták. Ugyanakkor az utóbbi hetekben kissé megtorpantak: két győzelem, három döntetlen és egy vereség Branko Lazovicsék mérlege. Egy hete a Debrecent nagy csatában verték 3-2-re a fehérváriak.

A Haladás a Paks elleni 2-0-s sikerével ismét az élmezőnyre tapadt, öt pont a vasi csapat hátránya a harmadik Vasas mögött.

- A Videoton az utóbbi időben Lazovicsot eltiltás miatt nélkülözte, a gólerős szerb támadó hiánya rányomta bélyegét a szereplésre – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – A Debrecen ellen már visszatért – rögvest három gólt rúgott csapata. Persze nélküle is hatékony a Vidi támadójátéka, elég ha a góllövőlistát holtversenyben 12 góllal vezető Scsepovicsot említem. Hátul Juhász adja a védelem stabilitását, a középpályán Pátkai, Nego és Varga meghatározó futballista. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, a sikeres idegenbeli meccseinken mutatott teljesítményünkre lesz szükség. Csak védekezéssel nem megyünk semmire, bátor előrejátékot is várok a csapattól. Sajnos rengeteg hiányzónk van. Kovács, Rózsa, Jánvári, Calvente, Overgoor, Németh, Bamgboye, Winkler, Varga Kevin sérült, Kiss Tamás az U17-es válogatottal van, Iszlai eltiltását tölti.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak – Jagodics, Jancsó, Rácz – Mészáros, Williams, Halmosi.

Csere: Gyurján, Schimmer, Kiss B., Tóth M., Gajdos.

A mérkőzést Solymosi Ervin vezeti, a tartalékjátékvezető Lémon Oszkár, a partjelzők Farkas Balázs, Horváth Róbert, az alapvonali játékvezetők Takács János és Urbán Eszter.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink