Szombathelyi Haladás


Szerződést hosszabbított a Haladás és a Swietelsky


2017.04.21. 10:30
Pum András

Egy plusz egy évre szól a megállapodás, évi 300 millió forint a támogatás összege.

Péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott az Illés Béla Football Akadémián a Szombathelyi Swietelsky-Haladás, melyen a Swietelsky Vasúttechnika KFT ügyvezető igazgatója, Völgyesi Zsolt és a Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós aláírta azt a szerződést, melynek értelmében a cég további egy plusz egy évig támogatja a klubot. A sajtótájékozatón jelen volt Illés Béla sportigazgató, többségi tulajdonos és Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke, Hende Csaba országgyűlési képviselő.

A támogatás összege sem titok: évente 300 milliót utal a cég a zöld-fehér csapatnak. A szerződés 2017. december 31-én jár le s amennyiben a Hali az elvártak szerint szerepel, a plusz egy év is életbe lép. 

- Biztos sokakban felmerül a kérdés: miért léptünk a támogatók közé? – mondta Völgyesi Zsolt. – Nos, 1978 júniusában az argentínai világbajnokságon a házigazdákkal játszottuk a nyitómeccset, jobban is futballoztunk náluk, de amikor Törőcsik Andrást és Nyilasi Tibort kiállították, számunkra véget ért a mérkőzés. Azt az érzést keresem, ami az akkori – a vereség ellenére – remek élményekhez kapcsolódik. Szeretnénk tenni hazánk, ezen belül is Vas megye labdarúgásáért. Fontos számunkra a társadalmi szerepvállalás, a futball mellett több sportot – például asztalitenisz, kosárlabda, sakk, teremlabdarúgás – is támogatunk. Ami a Haladást illeti, elégedettek vagyunk a gárda szereplésével, jelenlegi előkelő, negyedik helyével. Ezért is állunk változatlanul a csapat mellett, évi 300 millió forinttal támogatjuk a klubot. Amennyiben jól szerepel, vagyis az élbolyban szerepel az együttes, újabb egy esztendővel meghosszabbítjuk a megállapodást. A cégcsoport vezetése és tulajdonosai nélkül ez a kontraktus nem jöhetett volna létre. Évente egyébként – a Haladás támogatásával együtt – 400-500 milliót fordítunk sportra.

- Olyan szerződést sikerült tető alá hozni, amely stabillá teszi anyagi helyzetünket, s ennek kapcsán remélhetőleg újabb támogatók állnak klubunk mellé - mondta Tóth Miklós. 

Az aláírást követően Tóth Miklós egy Haladás-mezt nyújtott át Völgyesi Zsoltnak. Fotók: frisss.hu/Hornyák Emőke

 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink