Szombathelyi Haladás


A maximum kell


2017.02.24. 12:00
Pum András

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás szombaton 15.30-as kezdéssel az Újpestet fogadja Sopronban.

A tavaszi első fordulóban a szombathelyiek Vasas elleni mérkőzése a pálya használhatatlansága miatt elmaradt. Az újpestiek viszont a Videoton vendégeként Felcsúton súlyos, 5-1es vereségbe szaladtak bele. A képet árnyalja, hogy a 60. percben még csak 2-1-re vezetett a fehérvári együttes, aztán jött a harmadik találat, majd Diarra kiállítása – ezután omlott össze a lila-fehér gárda. A mali középpályás két meccsre szóló eltiltást kapott, így nem játszhat szombaton, miként nagy valószínűséggel a sérüléssel bajlódó kulcsjátékos a macedón válogatott, Enis Bardhi sem. Ősszel az Illovszky-stadionban 1-1-re végzett a két csapat. A 27 pontos Haladás a hetedik, a 26 egységet gyűjtött Újpest a hatodik a tabellán.

- Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az újpestiek felcsúti vereségéből, hiszen volt olyan időszaka meccsnek, amikor a Videoton fölé nőttek – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – De manapság már tízből kilencszer kikap az a csapat, amelyik emberhátrányba kerül. Több, remek játékos is található az újpestiek keretében, noha Diarra és Bardhi nem játszik, Perovicsra, Lázokra, Sztankovicsra, Perovicsra,  Balázsra oda kell figyelni, nem beszélve a kapus Balajcza Szabolcsról. Az újpestiek gyors passzos, pörgős futballt játszanak, és miután a nyitányon kikaptak, biztosan javítani akarnak. Ami minket illet, a plusz egy hét nem osztott nem szorzott számunkra, talán Király Gábornak jött jól, aki mostanra teljesen rendbejött. Amikor kiderült, hogy nem játszhatunk a Vasas ellen bosszúsak voltunk, ám utána már nem foglalkoztunk a dologgal, az Újpest ellen készültünk. Eddig két alkalommal tudtunk füves pályán készülni, remélem a jövőben ennél jobb lesz a helyzet. A lényeg úgyis az, hogy így vagy úgy, de le kell győznünk az Újpestet. Ehhez a legjobb formánkat kell nyújtanunk.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak – Jagodics, Iszlai, Rácz – Mészáros, Williams, Halmosi.

Csere: Gyurján, Schimmer, Jancsó, Tóth M., Gajdos, Calvente, Bamgboye.

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői Ring György, Tóth II. Vencel, a negyedik játékvezető Horváth Zoltán. Az alapvonali játékvezetők Szilasi Szabolcs és Németh Ádám.

A mieink péntek délután a Király Sportlétesítményben edzenek, majd útra kelnek Sopronba, az éjszakát ott töltik.

A jegyelővételi lehetőségekről és a szurkolói vonatról korábban ITT ÍRTUNK.

                                                                           Az őszi mérkőzésünk

További hírek

Megtekintés
Volt szombathelyi futballisták a válogatottak élén

A Haladás Viktória korábbi labdarúgója, Rácz Zsófia lett a magyar női U19-es válogatott szövetségi kapitánya. A felnőtteké pedig az egykoron szintén Szombathelyen szereplő Szarvas Alexandra.
0 1 0 2024.03.27. 13:00
Megtekintés
Háromgólos siker

A Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Szombathelyi Haladás II. 3-0-ra verte a Vasvárt.
0 0 0 2024.03.25. 15:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink