Szombathelyi Haladás


Helytálltunk az osztrák élcsapat ellen


2017.02.03. 17:50
haladas.hu

Felkészülési-mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0-ra kikapott az osztrák Austria Wientől. Király Gábor megsérült.

FK Austria Wien-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0 (1-0). – Steinbrunn, műfüves pálya, vezette: Hartmann.

Haladás: Király (Gyurján, 35.) – Polgár (Schimmer, 70.), Jancsó, Wils, Bosnjak (Hídvégi, 59. – Jagodics (Kovács L., 46.), Iszlai (Overgoor, 59.)– Calvente (Mészáros, 46.), Rácz, Halmosi (Tóth M., 59.) – Williams. Edző: Mészöly Géza.

A szombathelyieknél az új szerzemények közül kisebb sérülés miatt Gajdos Zsolt és Funsho Bamgboye sem léphetett pályára. A tízcsapatos osztrák elsőosztály negyedik helyen álló bécsi lila-fehérek és a vasiak is nagy lendülettel kezdtek. Az ötödik percben egy jobbról élesen belőtt labdát Venuto öt méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). Nem törte meg a gól a szombathelyieket, jó iramú, változatos játék folyt a remekül előkészített műfüvön. Az osztrákok roppant gyorsan, egy-két érintővel átjátszották a középpályát. A 17. percben Király tolt a léc fölé egy 25 méteres lövést. Mindkét oldalon kisebb helyzetek adódtak, a vendégeknél Rácz került helyzetbe. A 45. percben egy szép támadás végén Calvente 18 méterről nem sokkal lőtt fölé

Szünet után az 53. percben Mészáros remek passzával Williams lógott meg, ám az utolsó pillanatban szögletre mentettek a csatár elöl. A 63. percben Kovács 22 méterről alig lőtt fölé. Átvette az irányítást a Haladás. A 66. percben Polgár 20 méteres próbálkozása kerülte el kevéssel a kaput. Egy perc múlva Mészáros tört be a jobb szélen a tizenhatoson belülre, de 14 méterről a hosszú, jobb sarok mellé helyezett. A 68. percben Rácz 11 méterről a kivetődő kapusba durrantott. Tíz perc elteltével Tóth balról betett labdáját Williams nyolc méterről fölé rúgta. A 82. percben a bécsiek egy szép támadást követően a bal kapufát találták telibe. Három perc elteltével Gyurján szép kivetődéssel mentett.

A szombathelyiek felkészülésük során eddigi legerősebb ellenfelükkel találkoztak, de tisztességgel helytálltak.

A krónikához tartozik még, hogy a 35. percben Király Gábor egy kirúgást követően jobb lábában combhajlító-izom húzódást szenvedett, le kellett cserélni, egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Tudósított: Vörös Csaba

 

 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink