Szombathelyi Haladás


A gólpasszok mestere


2016.07.12. 17:00
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás holland középpályása, Sjoerd Overgoor két napig bújta a világhálót, mielőtt aláírt a zöld-fehérekhez.

A 27 éves, 181 cm magas, védekező és támadó középpályásként egyaránt bevethető Sjoerd Overgoor hazájában 2007 és 2012 között a De Graafschapban futballozott, majd az utolsó évben kölcsönadták a Go Ahead Eagles együttesébe. A deventeri csapat a kölcsönjáték után szerződtette is: Overgoort 2015-ig futballozott náluk. Tavaly nyáron igazolt az elsőosztályú Cambuur együttesébe, 22 bajnokin két gólt szerzett. Összesen 113 holland elsőosztályú bajnokin négy gólig és öt gólpasszig  jutott. A második ligában 54 bajnokin szerepelt, kétszer talált be, hat assziszt szerepel a neve mellett. Három évre írt alá a Haladáshoz.

- Két napig bújtam az internetet a magyar futballról és a Haladásról: nem volt mindegy és érdekelt hová jövök - jelezte Overgoor. -  Sokmindent megtudtam, többek közt is, hogy fejlődik a magyar labdarúgás, sorra épülnek az új stadionok - vonzónak tűnt tehát az itteni lehetőség. Sok emlékem nincs a magyar fociról, de az megvan, hogy annak idején a Go Ahead Eagles játékosaként pályára léptem az FTC elleni Európa-liga mérkőzéseken. Szóval a jelenlegi magyar bajnok ellen korábban már játszottam. Nemrégóta vagyok Szombathelyen, de nagyon kellemes város, igaz, az otthonihoz képest sokkal de sokkal melegebb van. Rengeteg fiatal található a keretünkben, sok a technikás, kimondottan jó futballista is, úgy vélem, jó csapatunk lesz. Ami engem illet, erősségem, hogy jó, mélységi passzokkal hozom helyzetbe, gólhelyzetbe társaimat. Tehát nem a góllövés a legnagyobb erősségem, de szívesen felzárkózok a támadásokhoz, ha tehetem. Szeretném minél több mérkőzést játszani, sok gólpasszt kiosztani - a helyezést illetően egyelőre még felelőtlenség lenne tippelni, mindesetre minél előbb szeretnék végezni a csapattal. A kommunikációval nincs probléma, csapattársaim beszélnek angolul és egyébként is mindenki nagyon segítőkész, barátságos - nekem például Bosnjak Predrag segít nagyon sokat.

                                                         Overgoor (balról) három évre érkezett Szombathelyre. Fotó: Unger Tamás

- Miután nemrég nősültem, hamarosan a feleségem is Szombathelyre költözik és - a nagy távolság ellenére - családtagjaim is meglátogatnak. Apukám nagy szurkolóm, Hollandiában is kint volt valamennyi mérkőzésemen, biztos vagyok abban, gyakran kilátogat majd a Hali-meccseire is - zárta szavait a holland labdarúgó.

                                                   Overgoor bombagólja 2015 augusztusában az Ajax ellen - 1.15-nél

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink