Szombathelyi Haladás


Negyedik lett a Haladás


2017.01.31. 13:10
haladas.hu

A negyedik helyen végzett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a medulini Arena Kupán. A rendes játékidőben 1-1-re végeztek a vasiak a horvát Inter Zapresic együttesével, büntetőkkel viszont 4-1 arányban alulmaradtak.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - NK Inter Zapresic 1-1 (0-1). Tizenegyesekkel: 1-4. - Medulin, Arena Kupa, a 3. helyért.

Haladás: Gyurján (Lévay, 46.). – Polgár (Schimmer, 46.), Jancsó (Kovács L., 46.), Devecseri, Bosnjak (Hídvégi, 60.) – Jagodics, Iszlai – Rácz (Mészáros, 46.), Calvente, Halmosi (Tóth M., 60.) – Williams (Gajdos, 60.). Edző: Mészöly Géza. 

A kezdeti tapogatózó játék után a hetedik percben megszerezte a vezetést a tízcsapatos horvát elsőosztály hetedik helyén tanyázó Zapresic. Siljic tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). Fokozatosan belelendült a Haladás, Calvante kétszer is megkeverte a horvátok jobb oldalát, de lövéseit védte Covic. Paprikássá vált a hangulat, sok volt a kemény belemenés. A 34. percben egy szép Calvente-Halmosi-Bosnjak-Rácz akció után utóbbi 14 méterről, nagy helyzetből a kapus kezébe lőtt.

Szünet után Schimmer nyolc méteres, nagy helyzetből leadott  próbálkozását hárította bravúrral Covic, aztán Lévay védett nagyot, amikor az egyedül kilépő Polizzi lövését fogta meg. A hajrában beszorította ellenfelét a vasi csapat. A 77. percben Gajdos 20 méteres lövése ment kevéssel a kapu mellé. A 79. percben Tóth Mátét rúgták fel a tizenhatoson belül a bal oldalon, a büntetőt Iszlai a jobb felső sarokba emelte (1-1). Az utolsó perceket is megnyomták a vasiak, de csak kisebb helyzetekig jutottak.

Jó iramú meccsen a több helyzetet is kidolgozó szombathelyiek győzelmet érdemeltek volna.

Tudósított: Vörös Csaba

Következtek a büntetők, a vasiaknál csak Gajdos talált be, így az Inter 4-1-re nyert. A Haladás  – amely ezzel a mérkőzéssel befejezte medulini edzőtáborozását –   tehát a negyedik helyen végzett az Arena Kupán.

 

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink