Szombathelyi Haladás


Győztes nyitány: A próbajátékos gólja döntött


2017.01.21. 13:55
haladas.hu

A medulini Arena Kupa első mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0-ra legyőzte a horvát elsőosztályú Cibalia Vinkovci együttesét.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Cibalia Vinkovci 1-0 (0-0).

Medulin, 50 néző, Arena Kupa, 1. forduló, vezette: Vidulin.

Haladás: Király (Gyurján, 60.) – Polgár (Schimmer, 60.), Wils, Devecseri (Jancsó, 60.), Bosnjak – Jagodics, Iszlai (Calvente, 60.) – Mészáros, Rácz (Kovács, 68.), Halmosi – Gajdos.

A vasiaknál próbajátékon szerepel az NB II-es Puskás Akadémia 23 éves támadója, Gajdos Zsolt. Az Ukrajnában született játékos korábban három NB I-es meccsen szerepelt, ősszel hatszor kezdőként, tíz alkalommal csereként lépett pályára a másodosztályú felcsúti együttesben, gólt nem szerzett. NB II-es pályafutása alatt 108 meccsen 35 gólig jutott.

Ezúttal győztes gólt szerzett a tízcsapatos horvát bajnokság utolsó helyén álló Vinkovci ellen, melyet a korábbi 24-szeres osztrák válogatott csatár, Peter Pacult irányít.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, mindkét gárda letámadással próbálkozott, ez a vasiaknak sikerült jobban, már a középpályán, sőt, a támadóharmadban labdát szereztek zöld-fehérek. A 7. percben egy szöglet után Jagodics hét méterről fejelt fölé. A 12. percben egy szép Haladás-támadás futott a pályán, Iszlai-Halmosi volt a labda útja, a csapatkapitány beadása után Rácz lőtt, lövését kiejtette a kapus, Gajdos a bal sarokba passzolt. A játékvezető azonban nem adta meg a szabályosnak tűnő gólt. Két perc múlva Halmosi jobb oldali beadását kifejelték, Mészáros érkezett és 20 méterről fölé bombázott. A horvátok beleerősítettek, de nem csak lelkesek, olykor túlzottan kemények is voltak. A 19. percben Iszlai-Bosnjak-Halmosi  akció után utóbbi került ziccer– ám – tévesen - lest intett a partjelző. Majd Mészáros jobb oldali beadását utolsó pillanatban fejelték ki a védők.

Szünet után Iszlai-Bosnjak-Halmosi akció után utóbbi beadását követően Gajdos nyolc méterről fölé emelt. Az 54. percben jobb oldali támadás végén Rácz beadását Gajdos hat méterről a jobb felső sarokba pörgette (1-0). Támadásban maradt a vasi együttes, ötletesen játszotta át a középpályát, de a végén nem tudta feltenni az i-re a pontot.  Az 56. percben Bosnjak bal oldali beadását az utolsó pillanatban mentették. A 65. percben Mészáros 21 méteres lövését védte bravúrral a horvát kapus. Kicsit alábbhagyott a Haladás lendülete, de jól tartotta a labdát, és masszívan védekezett, hullámzó volt a játék, ám komoly helyzet már alakult ki.

A csapat nagyon összeszedetten, jól futballozott és teljesen megérdemelten nyert.

Gólszerző: Gajdos (54.)

Tudósított: Vörös Csaba

További hírek

Megtekintés
Megszorongatták az FTC-t

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójában a Haladás-Viktória FC változatos meccsen maradt alul az FTC ellen.
0 0 0 2019.03.24. 21:00
Megtekintés
Ivanov kezdő volt a válogatottban

A Szombathelyi Haladás bolgár támadója kezdőként 51 percet játszott a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen.
0 0 0 2019.03.23. 21:20

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink