Szombathelyi Haladás


Hazahúzta a szíve


2017.01.16. 12:10
Pum András

A Mezőkövesden kölcsönben futballozó Devecseri Szilárd visszatért Szombathelyre.

A 26 éves Devecseri Szilárd 2015. nyarán került a Haladástól kölcsönben az akkor NB II-es Mezőkövesdhez, amellyel tavaly nyáron feljutott az elsőosztályba. Ősszel tízszer játszott kezdőként, háromszor csereként lépett pályára a belső és bal oldali védőként is bevethető futballista. Tavasszal viszont már a zöld-fehéreket erősíti a összesen 76 bajnokiján egy gólt szerző, háromszoros válogatott védő.

- Az első évben a feljutás volt a cél Mezőkövesden, bajnokságot nyertünk, jól ment a játék nekem és a csapatnak is - mondta Devecseri Szilárd. - Az NB I-ben a bajnokság elején rendszeresen szerepeltem, majd lebetegedtem, és mire meggyógyultam, Pintér Attila nem változtatott a jó szériában lévő együttesén. Nehéz döntés volt otthagyni Mezőkövesdet, napokig gondolkodtam, őrlödtem, mitévő legyek, megszoktam, berendezkedtem ott, ráadásul a klubnál - a pályamunkástól az elnökig - mindenki nagyon segítőkész volt, nagyszerű embereket ismertem meg. Ugyanakkor annak idején felemás érzésekkel távoztam a Haladástól, jó érzés, hogy most gondoltak rám, és őszintén szólva hazahúzott a szívem. Szeretnék bizonyítani, helyet követelni magam a kezdőben - persze tudom, ez nem lesz egyszerű, kőkeményen meg kell harcolnom a helyemért.

            Devecseri Szilárd ismét Haladás-mezt húz. Fotó: vaol.hu/Szendi Péter

Devecseri szerdán csatlakozik társaihoz. Rajta kívül az őszt Gyirmóton töltő Jancsó András is visszatért, miként Szombathelyen készül - igaz az U19-es csapatnál - az ősszel kölcsönben Sopronban futballozó Sasa Popin is. A szerb-magyar csatár sorsa azonban még bizonytalan.

Hamarosan Jancsóval készült interjúnkat is elolvashatják honlapunkon.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink