Szombathelyi Haladás


Jól játszott, de kikapott a főpróbán a Haladás


2016.07.09. 17:00
Tóth Gábor

Szombaton este az ausztriai Bad Tatzmannsdorfban játszott edzőmeccset a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A zöld-fehér gárda az orosz bajnokság hetedik helyezettje, a Tyerek Groznij ellen tartotta a bajnoki főpróbát.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Tyerek Groznij 0-2 (0-1). - Bad Tatzmannsdorf, 200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Király (Rózsa, 46.) - Polgár (Angyal, 60.), S. Wills (Hegedűs, 75.), Jagodics, Bosnjak - Overgoor (Kovács L., 75.) - Rácz B. (Szellák, 73.), Németh M., Iszlai (Tóth Máté, 84.), Halmosi (Tóth Martin, 60.) - Calvente (Gaál, 46.). Edző: Mészöly Géza.

A holland Sjoerd Ars a napokban még könnyített munkát végzett, kihagyta a meccset, akárcsak a térdével bajló Williams, a vádliját fájlaló Schimmer, és a súlyos térdsérülést szenvedett Jánvári. A sérülésből lábadozó Fehér, Katona, Petró és Dudás még külön dolgozik.

Nagy lendülettel vetették bele magukat a meccsbe a felek. A 14. percben szép bal oldali támadást vezettek az oroszok, a mintaszerű beadásra középen érkezett a center, és a kapuba fejelt (0-1). A Haladás próbált egyenlíteni. A 23. percben Calvente balról kecsegtető helyzetben lőtt oldalhálóba. Aztán Királyt dolgoztatták meg az oroszok két távoli lövéssel. Az első félidő hajrája a szombathelyieké volt, elsősorban Halmosi, Calvente és Németh volt elemében, de nem sikerült a kapuba találni.

Fordulás után sem lassított a Haladás. A 47. percben Németh Márió 20 méterről elengedett lökete csattant a felső lécen. Az 50 percben Németh Gaált ugratta ki, aki a félpályától végigvezette a labdát, kapura tört, ám a lövése az oldalhálóban kötött ki. Az oroszoknak viszont nem kellett sok helyzet a gólhoz. A 63. percben labdát szerzett a Haladás térfelén a Groznij, szép passzokkal kerültek helyzetbe, a középen üresen maradt támadónak nem volt nehéz dolga kapuba találni (0-2). A Haladás lendülete nem tört meg, a 70 percben Rácz játszotta tisztára magát ügyes cselekkel, a 16-osról elengedett lövését azonban az ellenfél kapusa bravúrral védte. A hajrában az oroszok már taktikusan futballoztak, nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

                      Németh Márió jól futballozott, felső kapufáig jutott. Fotó: Unger Tamás

- Nagyon jó csapat volt az ellenfél, de mi is jól futballoztunk, pörgős, erős meccset játszottunk - értékelt Mészöly Géza. - Az ellenfél erejét jelzi, hogy mindkét hibánkat góllal büntette. Ugyanakkor nekünk is voltak lehetőségeink, de nem tudtunk gólt szerezni - az első és a második félidőben is voltak olyan szakaszai a meccsnek, amikor elégedett voltam a látottakkal. Sajnálom, hogy a csatárainkra ezúttal sem számíthattam teljes létszámban, és például Gaál is csak egy félidőt tudott vállalni. Van még teendőnk, a fiatalokat és az új légiósokat be kell építeni a csapatba, az utolsó simításokat végezzük - hasznosan fogjuk eltölteni a bajnoki rajtig előttünk álló napokat.

A hétvégén már kezdődik a 2016/2017-es szezon, a Haladás szombaton (20.30, M4 Sport) a bajnoki címvédő Ferencváros vendégeként lép pályára.

További hírek

Megtekintés
Megszorongatták az FTC-t

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójában a Haladás-Viktória FC változatos meccsen maradt alul az FTC ellen.
0 0 0 2019.03.24. 21:00
Megtekintés
Ivanov kezdő volt a válogatottban

A Szombathelyi Haladás bolgár támadója kezdőként 51 percet játszott a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen.
0 0 0 2019.03.23. 21:20

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink