Szombathelyi Haladás


Parádés debütálás


2016.11.28. 17:10
haladas.hu

Élete első NB I-es meccsén több nagy bravúrt is bemutatott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás fiatal kapusa Gyurján Márton, így nagy szerepe volt abban, hogy csapata legyőzte a Debrecent.

- Két nappal a mérkőzés után még mindig nagyon feldobott állapotban vagyok, óriási élmény volt életem első NB I-es meccsén védeni – kezdte a beszélgetést hétfőn délelőtt a 20 éves Gyurján Márton.

A pénteki edzésen térdsérülést szenvedett Rózsa Dániel, szombat délelőtt még egyszer megvizsgálták, akkor vált biztossá, hogy a délutáni bajnokin nem léphet pályára.

– Pénteken este már lélekben úgy készültem, hogy másnap védeni fogok, ekkor már csak a Debrecen elleni bajnokira koncentráltam, próbáltam minél több információt begyűjteni az ellenfél játékosairól, különösen az eddig remek formában focizó és a Debrecen góljait sorra lövő Holman Dávidról. Bevallom, a mérkőzés elején még izgultam, de az első védésemnél, fél perc elteltével Bobko nem túl erős fejesénél a félelmem pillanatok alatt elillant. Az önbizalmamat pedig csak tovább növelte, hogy a csapattársak végig biztattak, a meccs elején volt két rossz kirúgásom, mondták, nem baj Marci, a következő majd jobban sikerül – emlékszik vissza a mérkőzés kezdeti szakaszára a Haladás fiatal kapusa.

– Tényleg jól ment a védés, a 28. percben tornáztatott meg először Holman. Zártam a szöget, a rövid sarok felé tartó löketét fogtam, majd a második félidő közepén is a debreceniek házi gólkirályával néztem farkasszemet, most sem sikerült túljárnia az eszemen, tíz méterről leadott lövését sikerült hárítanom. A 76. percben pedig Horváth Zsolt lépett ki a védők közül, kijöttem a kapuból, szerencsém is volt, mert a térdemről a bal kapufára pattant a labda – eleveníti fel bravúrjait Gyurján Márton.

Ekkor még nem volt vége a fiatal kapus parádézásának, ugyanis a 93. percben Brkovics fejesénél meccslabdát hárított.

– Minden edzésen nagyon odateszem magam és úgy készülök, hogy bármikor pályára léphetek az első csapatban. Azért dolgozom nap, mint nap egyre keményebben, hogy még jobb kapus legyek. Nagyon örülök, hogy Király Gábor és Rózsa Dániel a csapattársam, sokat tanultam tőlük, mindenben segítenek – mondja Márton, majd hozzáteszi, hogy az elmúlt hétvégét sohasem fogja elfelejteni, ugyanis sikerült élete első NB I-es meccsét kapott gól nélkül lehoznia.

                                                    Érthető Gyurján Márton és kedvese meccs utáni öröme. Fotó: Németh Szabolcs

- Igazán szép előszületésnapi ajándék volt számomra a szombat délutáni soproni meccs. Az ünnep pedig akár lehet még szebb is, mivel a héten Magyar Kupa meccset játszunk Érden, benne van a pakliban, hogy szerdán akár megint én védem a Haladás kapuját – teszi hozzá a csütörtökön még csak 21. születésnapját ünneplő kapus.

Gyurján nem felejtette el megemlíteni, hogy igazán jólesett számára az a sok-sok gratuláció, amelyet a csapattársakon és a vezetőkön kívül ismeretlenektől is kapott.

Tegyük hozzá, abban, hogy a Halinak három ilyen remek kapusa is van, nagy szerepe van Jakab Csaba kapusedzőnek is.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink