Szombathelyi Haladás


Hét gól Grazban


2016.11.11. 18:00
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata edzőmeccset vívott az osztrák első ligás Sturm Graz vendégeként. A találkozót 4-3-ra nyerték a hazaiak.

Sturm Graz-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 4-3 (4-1). - Graz, 300 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Gyurján - Polgár (Angyal, 46.), Hegedűs (Schimmer, 46.), Jagodics, Hídvégi (Bosnjak, 46.) - Kovács (Tóth M., 85.), Iszlai (Overgoor, 46.) - Gaál, Rácz (Dombi, 68.), Halmosi (Kiss B., 85.) - Ars. Edző: Mészöly Géza.

Gól: Zulechner 2 (7., 24.), Stankovic (35.), Koch (45.), ill. Gaál 2 (14., 83.), Kovács (58.).

A felek a világbajnoki selejtezők miatti bajnoki szünetet kihasználva kötötték le egymással az edzőmérkőzést. A Sturm Graz 14 forduló után 9 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel éllovasként várja az osztrák Bundesliga folytatását.

Az ismerkedés után az osztrák csapat ragadta magához a kezdeményezést, és egy átlövésből gyorsan előnybe került (1-0). Kovács kapufájával jelezte a Haladás, hogy rendezte a sorait. Sőt, sikerült egyenlíteni: Hídvégi beadását Gaál fejelte a kapuba (1-1). A folytatásban azonban jöttek az osztrák gólok. Egy beadás után a lecsorgó került a szombathelyi kapuba (2-1), majd egy gyorsan elvégzett hazai szabadrúgás után találtak be a hazaiak (3-1), végül az első félidő utolsó pillanatában egy szögletvariáció végén is gólt ünnepelhettek a grazi szurkolók (4-1).

                                                                               Gaál Bálint két gólt szerzett Grazban

Fordulás után osztrák helyzetekkel folytatódott a csata, de Kovács távoli bombagólja visszahozta a meccsbe a vasiakat (4-2). Majd Gaált buktatták a büntetőterületen belül, ám a sértett kihagyta a 11-est. Hogy néhány perc múlva megszerezze második gólját (4-3). A döntetlen kiharcolására azonban már nem maradt idő.

Mészöly Géza: - Mind a két csapat felvállalta a nyílt játékot, jó volta az iram, mindkét fél komolyan vette a találkozót - remek meccset vívtunk. Nagyon kellett ez a mérkőzés a felkészülésünkbe, örülök, hogy létrejött a találkozó.

További hírek

Megtekintés
Jegyinfo a szombati bajnokira

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Mol Vidi FC vendége lesz. A találkozóra elővételben is megvásárolhatók a vendégbelépők.
0 0 0 2019.02.21. 10:00
Megtekintés
Biztató eredmény a visszavágóra

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a Mezőkövesddel.
0 0 0 2019.02.20. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink