Szombathelyi Haladás


Műteni kell Németh Máriót


2016.11.07. 11:00
Pum András

Hosszú kihagyás vár Németh Márióra. A támadó keresztszalag-szakadás szenvedett a bal térdében. Csapattársa, az ausztrál David Williams sem szerepelhet az ősszel.

Főhet a feje a Haladás vezetőedzőjének, Mészöly Gézának: egyik játékosa a másik után dől ki. Nyáron megsérült Jánvári Gábor és Ezequiel Calvente, a védő és a spanyol támadó még jóideig nem léphet pályára. A bajnokság közben sérülés miatt Király Gábort, betegség okán Jagodics Márkot, aztán ugyancsak sérülés miatt Polgár Kristófot veszítette el hosszú hetekre.

Most pedig úgy tűnik itt az újabb csapás, a Mezőkövesden megsérült Németh Márió szolgálatairól mondhat le a szombathelyiek trénere. A 21 esztendős, eddigi 88 NB I-es mérkőzésén 11 gólig jutó támadó remek formában futballozott a bajnokságban, kilencszer kezdőként, két alkalommal pedig csereként kapott lehetőséget.

– Ahogy korábban nyilatkoztam, bíztam, bíztunk abban, hogy az „csak” az oldalszalagom nyúlt meg vagy részlegesen elszakadt és nem történt ennél komolyabb baj – tudtuk meg Németh Máriótól. – Nos, ennél rosszabb a helyzet. Az MRI-vizsgálatot három szombathelyi szakember is megnézte és mindannyian egyöntetűen azt mondták: a térdemben elszakadt a keresztszalag. A héten megyek egy székesfehérvári specialistához, aki a napokban meg is műt. Egy ilyen sérülés után alapból fél évet kell kihagyni, ha jól tudom, a műtétet követően három-négy hétig lábra sem állhatok. Annak idején még akadémistaként részlegesen elszakadt a keresztszalagom, de ez most sokkal súlyosabb. Eléggé magam alatt vagyok, a szombati, MTK elleni bajnokit is nagyon rossz volt a lelátóról nézni. A sérülést okozó Szeles Tamásra azonban nem haragszom, hiszen semmi szándékosság nem volt a mozdulatában. 

A Honvéd ellen combsérülést szenvedett ausztrál támadó, David Williams sem szerepelhetett az MTK ellen. Nos, a vizsgálatok kimutatták, a 28 esztendős támadó combjában Kispesten két centiméternyi szakadás keletkezett, körülbelül hat hétig nem játszhat. Mivel a őszi idény december 10-én ér véget, így ebben a naptári évben Williams sem állhat már Mészöly Géza rendelkezésére. A csatár 13 őszi bajnokiján négy gólt szerzett.

További hírek

Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50
Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Peches vereséget szenvedett Szegeden a Szombathelyi Haladás: a vasiak a sokáig vezettek és a 89. percben is még 1-1 volt az eredmény, ám végül 2-1-re a hazaiak nyertek. A zöld-fehérek vezetőedzője, Aleksandar Jovic szerint jó meccset vívtak a csapatok.
0 0 0 2024.04.16. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink