Szombathelyi Haladás


Tapsvihar, üdvrivalgás fogadta a Haladás-futballistáit


2016.10.24. 15:30
haladas.hu

Hétfő délelőtt a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott el a Szombathelyi Swietelsky-Haladás négy játékosa és vezetőedzője.

Korábban a Dési Huber Általános Iskolában és az ikervári általános iskolában jártak a zöld-fehér labdarúgók, hétfőn pedig a Bolyai iskolába látogatottak a vasiak. Ezúttal Mészöly Géza vezetőedző, valamint Stef Wils, Schimmer Szabolcs, Szőke Dániel és Kovács Lóránt volt az iskola vendége. A zöld-fehér klub célja, hogy lehetőség szerint valamennyi szombathelyi általános iskolába (és néhány környékbelibe is) idővel eljusson és népszerűsítse a klubot. Ami – tegyük hozzá – olyan értelemben nem nehéz feladat, hogy a gyerekek megőrülnek a Hali-futballistákért. S ebben szinte cseppnyi túlzás sincs. Így volt ez a désiben, Ikerváron és most a Bolyaiban is.

A Bolyai tornatermében négy osztálynyi harmadik-negyedikes tanuló várta izgatottan és köszöntötte fülsiketítő tapssal, sikoltozással a zöld-fehér különítményt. Érdekes és jó volt látni, hogy a mintegy 150 diák több mint fele lány volt. Tehát nem csak a fiúkat érdekli a foci és a Haladás. A köszöntés után jöhetett a foci a Hali-játékosokkal. Schimmer és Wils, valamint Szőke és Polgár mellé három-három iskolás fiú és lány csatlakozott, így vegyes csapatok futballoztak egymással. A diákok később váltották egymást, még összesen négy csapat érkezett - de Schimmerék maradtak. A gólokat óriási üdvrivalgás fogadta, a diákközönség pedig gyakran a Queen: We will rock you számának ütemére dobolt a lábával. Természetesen mókás jelenetekben is bővelkedett a meccs, egy alkalommal például az óriási rössel kivetődő fiatal kis kapus csapattársát, Stef Wilset szerelte minden elsöprő lendülettel becsúszva. A belga légiós egy pillanatnyi csodálkozás után nagyot mosolygott.

A meccsek után következett az autogramosztás, a fiatalok szabályosan megrohamozták Mészöly Gézát és futballistáit, akik negyedórán keresztül megállás nélkül osztozzák az autogramokat. A remek hangulatú  végén Mészöly Géza egy dedikált labdát nyújtott át, majd  közös fotó zárta a röpke egy órát.

- Ez a szurkolás nagyon kell majd akkor is, amikor megépül az új stadion és akár az osztállyal, vagy szülőkkel együtt kilátogattok és élőben drukkoltok a Halinak – mondta a diákoknak Mészöly Géza. – A labdarúgók nevében is mondhatom, nagyon nagy élmény volt itt lenni, remélem ti is még jobban megszerettétek a Halit és kilátogattok majd a meccseinkre az új stadionba. Jó tanulást, jó sportolást kívánok nektek!

- Nagyon örülünk a látogatásnak, a gyerekeknek hatalmas élmény volt, örültek, hogy együtt játszhattak a Haladás-focistákkal és fantasztikus hangulatot varázsoltak - tudtuk meg Kuneczné, Klajzovics Judit testnevelő-tanártól. - Azok a diákok közül, akik most parkettre léptek, sokan járnak fociedzésre a Lurkóba. 

 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink