Szombathelyi Haladás


Motiváció és gyors futball


2016.10.21. 13:26
Pum András

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Mezőkövesd-Zsóry vendége lesz.

A második fordulóban Sopronban már találkozott a két csapat, akkor a Haladás hiába játszott jobban és gólveszélyesebben, meg kellett elégednie az 1-1-es döntetlennel Pintér Attila csapata ellen. Az újonc borsodiak három győzelemmel, négy döntetlennel és öt vereséggel, 13 ponttal a nyolcadik helyen állnak. A sárga-kékek legutóbb 1-0-ra nyertek a szintén újonc Gyirmót otthonában. Ha már Gyirmót. A Haladás a válogatott mérkőzést megelőző szünetben meglepetésre 1-0-ra kikapott Urbányi István csapatától, egy hete viszont a szezon legjobb játékát produkálva 2-0-ra verte a Ferencvárost.

A második helyen álló vasiak nyolc ponttal előzik meg a kövesdieket. 

– Nagy taktikai csatára, óriási küzdelemre számítok a nagyon jól és szervezetten védekező Mezőkövesden – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Nagyon egyben van ellenfelünk, a masszív védelem mellett elöl megvannak azok a játékosaika, akik képesek meccseket eldönteni. Ilyen például Strestík, Kink vagy a közelmúltban igazolt villámgyors Diallo. Ami bennünk illet, az esős idő ellenére a Fradi elleni diadal miatt „mosolygós” volt a héte eleje, de tisztában voltunk vele, az már a múlt és újra bele kell szállni a melóba. Biztos, hogy más hőfokú mérkőzés lesz a szombati, mint az FTC elleni volt, ezért fontos, hogy Mezőkövesden is megtaláljuk a motivációt. Talán ez lehet a meccs legfontosabb feladata. De nem aggódom, a csapat érzi, hogy ez is nehéz meccs lesz, amennyiben a Fradi elleni tempós focit játsszuk, nem maradhat el a jó eredmény sem. Király, Jánvári, Calvente, Polgár, Williams sérült. Utóbbi múlt szombaton combhajlítóizom-sérülést szenvedett, de jövő héten már edzhet.

Összeállítás: Rózsa – Schimmer, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Iszlai, Németh M. – Rácz, Tóth M., Halmosi – Gaál.

Csere: Gyurján, Angyal, Jagodics, Kovács, Ovegoor, Ars, Dombi.

                                                                 Halmosi Péterre fontos szerep vár Mezőkövesden is

A mérkőzést Szabó Zsolt vezeti, segítői Georgiou Theodoros, Kepe Arnold, a negyedik játékvezető Szalai Dániel.

A szombathelyiek már péntek délelőtt útra keltek, a szemenyei Gulyás Csárdában ebédeltek. Este Mezőkövesden edzenek és ott is éjszakáznak.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink