Szombathelyi Haladás


Lehúzta a rolót


2016.10.19. 14:30
Pum András

Kiválóan helyettesíti a sérült Király Gábort a kétszeres válogatott Rózsa Dániel. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás kapusa elévülhetetlen érdemeket szerzett a szombati, FTC elleni 2-0-s diadalban.

Az első 12 fordulóból hatszor kezdőként, kétszer csereként lépett pályára a zöld-fehérek 31 esztendős kapusa, Rózsa Dániel. Király Gábor tavaly nyári visszatérése óta Mészöly Géza vezetőedző második számú kapusként számol a kétszeres válogatott hálóőrrel. Rózsa azonban az idei bajnokságban (is) sorozatban bizonyítja: nem zavarta meg a csereszerep. Ha szükség van rá, magas szinten teljesít. Az FTC elleni mérkőzésen gólnélküli állásnál kifogta Djuricin büntetőjét, emellett  volt legalább négy  bravúrja. A Haladás  és – az FTC... – számára egyaránt felejthetetlen mérkőzés főszereplője volt a saját nevelésű kapus.

– Teljesen más a Fradi, mint bármely más magyar csapat ellen játszani, a szokásosnál is jobban vártuk a bajnokit – mondta Rózsa Dániel. – Senkit sem kellett motiválni egy FTC elleni meccs előtt - rengeteg szurkoló, szuper hangulat: mi kell még?  Habár a szombatit megelőző meccseken is volt dolgom – beadásokat indításokat hatástalanítottam, sokat dolgoztam lábbal – kétségtelen, a Fradi ellen a védések miatt látványosabb munkát végeztem. Hogy melyiknél volt a legnehezebb dolgom? Talán amikor a második félidőben egy beadás után Böde Dániel fejjel továbbcsúsztatta a labdát és Marco Djuricin szintén fejjel a bal sarkot vette célba. Nem sokat láttam a labdából, reflexmozdulattal hárítottam. De volt csapattársam, Radó András is remekül lőtte meg a labdát, nagyon kapaszkodnom kellett, ujjheggyel sikerült a felső lécre tolnom. A tizenegyesnél pedig a megérzésemre hagyatkoztam – bejött. Kisebb fordulópontja volt ez a meccsnek, hiszen hiába játszottunk jól, lőttünk kapufákat, a Fradi kis híján vezetést szerzett. Fizikailag és mentálisan is sokat kivett belőlem a meccs,  a védéseken kívül a védelmet is irányítani kell és előre lejátszatni a szituációkat, hogy mi lehet az ellenfél következő lépése.

- Jó és izgalmas meccset játszottunk, akár mi, akár a Ferencváros labdát szerzett, már ment is előre, hogy mihamarabb a kapu elé érjen - folytatta Rózsa. -  Mindkét gárda a gólszerzésre törekedett. Ami a folytatást illeti, Mészöly Géza majd eldönti, kire számít a kapuban. De nem véletlenül Király Gábor az elsőszámú kapus, kvalitásai alapján ez nem is lehet kérdés. Mindenesetre mi kapusok, Jakab Csaba kapusedzővel remek kis csapatot alkotunk, teljesen mindegy ki áll a vonal elé hétvégén, az edzéseken ugyanúgy segítjük egymást. Szombaton Mezőkövesdre utazunk, ami nyilván teljesen más hangulatú találkozó lesz, mint a Fradi elleni volt. De ettől is szép a futball, hogy hétről-hétre más hőfokú meccseket játszunk. Amennyiben a taktikát betartva és ugyanolyan gólratörően focizunk, mint szombaton, ismét három ponttal gazdagodhatunk. 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink